Klar for en ny kyllingfavoritt? Kylling med appelsinsaus og en fargerik couscoussalat - nydelig å se på og en fest i munnen!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING & APPELSINSAUS

4 kyllingfilter
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 1/2 dl appelsinjuice
1 dl kyllingkraft
1/2 dl vann
1-2 ts hvitvinseddik
2 ss balsamicoeddik , vellagret type
1 ss soyasaus
1-2 ts flytende honning
1 ss smør

COUSCOUSSALAT

2 1/2 dl couscous
1 ss kyllingfond eller grønnsakfond
1-2 ss extra vigin olivenolje
2-3 gulrøtter , i tynne staver
200 g rød spisskål , i strimler
1 appelsin , i biter
1 ss syltet ingefær , grovt hakket
1 neve mandler , grovt hakket
persille , grovt hakket

SALATDRESSING

3 ss extra vigin olivenolje
2 ss appelsinjuice
1 ss flytende honning
1-2 ts hvitvinseddik
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kylling med appelsinsaus og fargerik couscoussalat

KYLLINGEN

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i ganske varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den. Hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering. Ta vare på stekesjyen fra stekepannen/den ildfaste formen, den skal benyttes i sausen. (Dersom du heller ønsker å steke ferdig kyllingen i stekepannen kan du ta en titt på denne oppskriften.)

fargerik couscoussalat

COUSCOUSSALAT

Kok couscous etter anvisningen på pakken, men tilsett gjerne litt kylling- eller grønnsakfond i kokevannet (isteden for salt). Rør deretter inn litt olivenolje i den ferdigkokte couscousen.

Skjær opp grønnsakene og appelsinen som angitt. Rør sammen olivenolje og appelsinjuice, og smak til med honning, hvitvinseddik, salt og pepper.

Ha couscousen i en vid bolle eller spre den utover på et stort serveringsfat. Fordel rødkål, gulrøtter, appelsin og syltet ingefær oppå couscousen, og vend forsiktig sammen. Drypp deretter dressingen over og topp det hele med hakkede mandler og persille.

APPELSINSAUS

Ha kyllingkraft, appelsinjuice, vann og hvitvinseddik i stekepannen sammen med stekesjyen fra kyllingen, og la det koke inn noe. Smak til med balsamicoeddik, soyasaus, flytende honning, salt og pepper. La det stå og småkoke i ca. 2 minutter. Sil sausen hvis du synes det er nødvendig. Rør inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn. Synes du likevel at sausen er litt tynn kan du eventuelt tilsette litt maisenna utrørt i vann. Hold sausen varm.

Kylling med appelsinsaus og fargerik couscoussalat

SERVERING

Server kyllingen sammen med couscoussalaten. Drypp appelsinsausen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Det skal ikke være hvitvin i denne sausen, men hvitvinseddik. Hvitvinen hadde likevel sneket seg inn i fremgangsmåten, men er nå fjernet. Takk for at du sa ifra.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste