
Legg en deilig krydret svinefilet på grillen (eller stek den i stekeovnen). Serveres med grillet paprikasalat, pistou og grillede poteter som tilbehør.
Ingredienser
KJØTT & POTETER
600 g | svinefilet , i skiver |
nøytral olje til pensling | |
4 porsjoner | småpoteter |
GRILLET PAPRIKASALAT
1-2 | rød paprika |
1 | gul paprika |
2-3 ss | extra vigin olivenolje |
salt og pepper | |
100 g | feta |
2-3 ss | pinjekjerner , ristet |
frisk persille , hakket |
PISTOU
1 neve | basilikum |
1 neve | persille |
1 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1 dl | extra vigin olivenolje |
25-50 g | parmesan , finrevet |
SLIK GJØR DU
Del paprikaene i to på langs og fjern stilk, kjerner og frø. Pensle dem med litt nøytral olje og grill dem på begge sider på høy varme noen minutter, til de er litt svidd på oversiden og er møre og fine. (Alternativt kan du grille dem i stekeovnen etter denne oppskriften.) Legg dem deretter i en plastpose som du knyter igjen. La dem hvile noen minutter, fjern skinnet og skjær paprikaene i tynne strimler. Krydre dem med litt salt og pepper, og legg dem i en liten salatbolle. Ringle litt av din beste olivenolje over, og smuldre over litt feta. Dryss deretter over ristede pinjekjerner og frisk persille.
Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og pensle dem med litt nøytral olje. Grilles til de er møre.
Ha urter, hvitløk, parmesan og olivenolje i en beholder med høye kanter, og kjør det med en stavmikser til urtene og hvitløken er knust. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje, til du får ønsket konsistens på pistouen. Pistou er holdbar i ca. 1 uke i kjøleskapet.
Skjær kjøttet i jevnstore biter, krydre med salt og pepper, og grill eller stek dem i 3-4 minutter på hver side på medium til høy varme, til de er gjennomstekt. Alternativt kan du helsteke/helgrille fileten etter denne oppskriften. Serveres med paprikasalat, poteter og pistou som tilbehør.
VELBEKOMME!