ANNONSE - GILDE

Legg en deilig krydret indrefilet fra Gilde Lyst kjøtt på grillen. Prøv den gjerne med grillet paprikasalat, pistou og grillede poteter som tilbehør.

Gilde Lyst kjøtt er en produktserie utviklet for oss som ønsker å lage sunn, enkel og god middag. Produktene er enkle å tilberede, de er nøkkelhullsmerket og inneholder lite fett. Jeg har her brukt indrefilet som er deilig krydret og som kommer i medaljonger. Stekes 3-4 minutter på hver side, på grillen eller i stekepannen. Enkelt, ferdig preppet og klart til bruk! Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KJØTT & POTETER

600 g Gilde lyst kjøtt, krydret indrefilet
nøytral olje til pensling
4 porsjoner småpoteter

GRILLET PAPRIKASALAT

1-2 rød paprika
1 gul paprika
2-3 ss extra vigin olivenolje
salt og pepper
100 g feta
2-3 ss pinjekjerner , ristet
frisk persille , hakket

PISTOU

1 neve basilikum
1 neve persille
1 fedd hvitløk , grovt hakket
1 dl extra vigin olivenolje
25-50 g parmesan , finrevet

SLIK GJØR DU

KRYDRET INDREFILET MED PISTOU OG LUN PAPRIKASALAT

Del paprikaene i to på langs og fjern stilk, kjerner og frø. Pensle dem med litt nøytral olje og grill dem på begge sider på høy varme noen minutter, til de er litt svidd på oversiden og er møre og fine. (Alternativt kan du grille dem i stekeovnen.) Legg dem deretter i en plastpose som du knyter igjen. La dem hvile noen minutter, fjern skinnet og skjær paprikaene i tynne strimler. Krydre dem med litt salt og pepper, og legg dem i en liten salatbolle. Ringle litt av din beste olivenolje over, og smuldre over litt feta. Dryss deretter over ristede pinjekjerner og frisk persille.

Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og pensle dem med litt nøytral olje. Grilles til de er møre.

Ha urter, hvitløk, parmesan og olivenolje i en beholder med høye kanter, og kjør det med en stavmikser til urtene og hvitløken er knust. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje, til du får ønsket konsistens på pistouen. Pistou er holdbar i ca. 1 uke i kjøleskapet.

Grill eller stek den ferdig krydrete indrefileten i 3-4 minutter på hver side på medium til høy varme, til den er gjennomstekt. Serveres med paprikasalat, poteter og pistou som tilbehør.

KRYDRET INDREFILET MED PISTOU OG LUN PAPRIKASALAT

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med Gilde. Gilde Lyst kjøtt fås i ulike varianter, både naturell og krydret. Gilde Lyst kjøtt får du kjøpt hos Coop Extra, Obs og Mega. Les mer og få flere oppskrifter her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste