Den aller beste tomatsuppen lager du selv, og tilsetter du litt russisk yoghurt får du en kremet suppe som også metter litt ekstra i magen. Russisk yoghurt er ypperlig til matlaging siden den gir like rund smak og konsistens som crème fraîche og rømme, og den har også et lavere fettinnhold. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Kremet tomatsuppe

1/2 løk , finhakket
2 gulrøtter , i små biter
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater hakket
5 dl kyllingbuljong (eller grønnsaksbuljong)
250 g Lindahls russisk yoghurt
salt og pepper

Garnityr

3-4 ss russisk yoghurt
bacon sprøstekt , chorizo eller lignende
brødkrutonger eller ristet brød
gressløk eller andre friske urter

SLIK GJØR DU

 

Kremet tomatsuppe med chili og russisk yoghurtFres løk og gulrøtter i litt smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden, og la det surre med, men uten at hvitløken tar farge. Tilsett tomatpurè, rør godt sammen og la det surre med ca ett minutt og tilsett deretter hermetiske tomater og buljongen. La suppen koke til gulrøttene er møre og fine. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller lignende. Ha i russisk yoghurt og kjør den litt til, til suppen er jevn og kremete. Gi suppen et oppkok og smak den til med salt og pepper. Dryss gjerne noen friske krydderurter over suppen ved servering.

Server suppen med en klatt russisk yoghurt, sprøstekt bacon eller chorizo, og gjerne brødkrutonger eller ristet brød.

Enjoy!

(Denne oppskriften er utviklet etter oppdrag fra Lindahls AS, som blant annet forhandler russisk yoghurt. For ytterligere inspirasjon og oppskrifter med russisk, gresk eller tyrkisk yoghurt, ta en titt her. Lurer du på hvilke egenskaper og bruksområder de ulike yoghurtene har kan du klikke innom Yoghurtskolen.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!

    Kan man evt erstatte den russiske youghurten med vanlig naturell youghurt? Har ei jente som er allergisk mot melkeprodukter, og lurte på å bruke naturell soya youghurt i denne oppskriften istedenfor…

    Mvh, Renate 🙂

  2. Jeg får ikke tak i Russisk yoghurt i nærheten av der jeg bor. Kan man bruke tyrkisk yoghurt i stedet?

    Mvh
    Rebekka 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste