Enkel og god hverdagsmat på en tirsdag, eller en annen dag. Til tre porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Kjøttboller

400 g karbonadedeig
1 egg
2 ss strøkavring
1-2 fedd hvitløk , finhakket
rød chili , finhakket
1/2-3/4 ts salt
1/8- 1/4 ts pepper

Ratatouille

1 rødløk , i store terninger
1 rød paprika , i store terninger
1/2 squash , i store terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1 boks hermetiske tomater
1/2 sitron , saften
salt og pepper
friske krydderurter (feks persille, timian eller basilikum)

Tilbehør

pasta , tilberedt etter anvisningen på pakken
parmesan (litt)
sitronbåter (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Bland sammen karbonadedeig, hvitløk og chili. Bruk gjerne fingrene, de er ditt beste arbeidsredskap. Tilsett egg og strøkavring og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form til kjøttboller med to spiseskjeer dyppet i kaldt vann. Jeg laget 8 stykker av denne porsjonen, men du kan selvsagt lage de så store eller små som du vil. Stek kjøttbollene i smør til de får en fin stekeskorpe og er gjennomstekt.

Fres ingrediensene til ratatouillen i en stekepanne eller gryte. Ha i de hermetiske tomatene og la den stå å putre noen minutter, til grønnsakene har ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og krydderurter.

Tilbered pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du her.

Server og nyt!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg elsker oppskriftene dine, og bruker dem flittig. Men jeg støter alltid på problemer når det står at jeg skal smake til f.eks. kjøttbolledeigen med salt og pepper. For ingen orker vel å smake på ustekt karbonadedeig….? I alle fall ikke jeg! Samtidig er jeg såpass uerfaren med matlaging at jeg egentlig ikke har noen ide om hvor mye salt og pepper jeg burde tilsette….

  1. Jeg har nå lagt inn ca-mål for salt og pepper. Hvor mye en ønsker er alltid individuelt, så det kan være lurt å heller ta i for lite enn for mye, slik at en eventuelt kan smake til det ferdige resultatet dersom det viser seg å være for lite salt og/eller pepper.

 2. Takk for nok en fristende oppskrift Trine!

  Jeg bruker å steke en liten prøvekjøttbolle for å teste krydringen når jeg lager kjøttboller. Gjør den liten og flat så går det raskt å steke den.

 3. Hei Trine,
  – på sin plass å berømme deg for den innsatsen du gjør. Du vil sikkert svare at det er fordi du trives med det (..og alt det der:)) Men likevel. Jeg har fulgt deg lenge, og du aner ikke hvor oversiktelig og fin oppskriftsmappe jeg har på skrivebordet på pc`n med pdf`er du har laget på alt mulig tenkelig, og hvor jeg går inn når det er noe spesielt jeg er ute etter. Ikke bare har du gode oppskrifter, men du har også en av de mest lettleste sidene jeg kan ønske meg, lekre bilder og en struktur med pinlig orden. Lett å navigere i. For ikke å glemme alle de gangene vi har hatt idètørke og du har vært redningn. Du fortjener virkelig all den blest og omtale du får++++, tror jeg aner litt om alle timene som ligger bak det du gir oss.
  Jeg er imponert,
  – og takker med en god klem.

 4. Tusen hjertelig takk for denne bloggen. Er inne hver eneste dag for inspirasjon og har etterhvert blitt glad i å oppholde meg på kjøkkenet:) Bor i utladet og ble tipset av min søster, som har blitt hekta på matlaging etter at hun kjøpte din kokebok. Stå på!! Du fortjener all ros du kan få.

 5. Kan man bruke vanlig kjøttdeig? De så så lekre ut at jeg må prøve å lage dem snart! Nam-nam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste