På travle morgener er det fort gjort å hoppe over frokosten for å spare tid, men det er jo ikke alltid så lurt. Med en god frokost i magen er vi bedre rustet til å møte dagens små og store utfordringer. Havregrøt er en deilig start på dagen, den både metter og smaker kjempegodt, og den aller beste havregrøten lager du kjapt kvelden før. Det tar bare noen få minutter, og dagen etter våkner du til en deilig, søt, syrlig og fuktig havregrøt. "Kjøleskapsgrøt", eller "overnattingsgrøt" som det også kalles, kan varieres i det uendelige, her kommer en variant med kokosmelk, en ny og spennende smak på havregrøten! Til ca. to porsjoner trenger du:

Ingredienser

GRØTEN

2 1/2 dl (store) havregryn (ca.)
2 dl kokosmelk
1 dl vann
1/4 ts salt (ca.)
1 ts flytende honning (ca.) (kan sløyfes)

TOPPING

friske bær
valnøtter (evt. mandler/hasselnøtter/granola) , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til havregrøten i en liten bolle/glass med lokk. Rør godt sammen og sett blandingen i kjøleskapet over natten (eller minst 5 timer). Jeg bruker helst “kremet” kokosmelk fra kartong (2 dl), men bruker du den vanlige typen fra boks må du bruke romtemperert kokosmelk og røre den godt sammen før du tilsetter den i grøten.

Rør litt i grøten før servering og tilsett eventuelt litt mer vann dersom du ønsker en mykere konsistens på grøten din. Topp grøten med bær og/eller frukt etter smak og behag og hakkede nøtter (eller annen krønsj) over grøten, og ringle gjerne litt flytende honning over. Kokosflak smaker også godt til.

Kjøleskapsgrøt med kokosmelk

Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang. Grøten er holdbar flere dager dersom den oppbevares kaldt.

Ønsker du å teste ut flere grøtoppskrifter? Du finner dem samlet HER. Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan jeg gjør det.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser spennende ut, og jeg vil gjerne prøve den. Men jeg finner ikke den kokosmelken i butikken. Har du et bilde av kartongen på den du bruker?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste