KJØLESKAPSGRØT MED EPLE, KANEL OG NØTTER

Å starte dagen med deilig, sunn og næringsrik grøt trenger slett ikke å være noe styr. I alle fall ikke dersom du rører sammen grøten kvelden før og lar den overnatte i kjøleskapet. Havregrøten kan varieres i det uendelige, som for eksempel med eple, som i denne oppskriften. Ta gjerne en titt på DENNE videoen, hvor jeg viser hvordan jeg lager grøten.

Til en stor eller to små porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 2
Annonse

Ingredienser

GRØTEN

2 1/2 dl (store) havregryn (ca.)
2 dl eplejuice
1 dl (gresk) yoghurt
1/4 ts salt (ca.)
1 ts flytende honning (kan sløyfes) (ca.)
malt kanel

TOPPING

1/2 eple , revet eller skjært i biter
blåbær eller andre bær (kan sløyfes)
hasselnøtter , grovt hakket (evt. mandler/valnøtter/granola)

SLIK GJØR DU

Tilslørte bondepiker

Ha alle ingrediensene til havregrøten i en liten bolle/glass med lokk. Rør godt sammen, smak til med kanel og sett blandingen i kjøleskapet over natten (eller ca. 5 timer).

Rør litt i grøten før servering og tilsett eventuelt litt mer eplejuice/yoghurt dersom du ønsker en mykere konsistens på grøten din. Rør eventuelt revet eple inn i grøten eller fordel eplebitene på toppen. Ha deretter grovt hakkede hasselnøtter eller annen krønsj over grøten – og gjerne noen friske (blå)bær.

CARPE DIEM!

Alle grøtoppskriftene på bloggen finner du samlet her

    1. Jeg testet nettopp å blande ingrediensene til grøten (uten topping) i dette glasset:
      http://www.cg.no/glass-m-hengslet-lokk-0-4l

      Det gikk helt fint. En 5-6 cm igjen på toppen så skal nok få plass til topping i morgen tidlig også.

      Jobbet litt med å finne et glass av passe størrelse med et lokk jeg føler jeg kan stole på. Her er det hengsel og gummipakning og tipper det skal gå greit å spise ut av det også.

  1. Denne grøten er helt nydelig? Jeg har fått helt dilla! Har jordbær og blåbær på. Tusen takk Trine for alle de kjempegode oppskriftene dine? Jeg er STOR fan?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits