Det har lenge vært helt slutt på posesuppe her i huset. Det har bare blitt sånn fordi suppe laget fra bunnen av smaker så uendelig mye bedre, og trenger slett ikke å ta lengre tid å lage enn en posesuppe. Dagens suppe er en god illustrasjon på det. Det tar ca 10 minutter å lage suppen, og oppi kan du putte det du har tilgjengelig av pølse- og grønnsaksrester. Til tre porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 l grønnsaksbuljong eller kyllingbuljong
1 løk (liten),finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1/2 squash i biter
2 tomater i små terninger
200 g kikerter (ferdigkokte) (ca.)
2 vårløk i tynne ringer
200 g chorizo eller annen pølse,i terninger (ca.)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene slik at alt er klart, for nå går det fort unna! Fres løk og hvitløk i olje i en gryte, til løken er blank og myk. Tilsett squash og chorizo og la det surre med 2-3 minutter. Ha i buljong, kikerter, vårløk og tomater, og kok opp. Smak til med salt og pepper. Suppen er ferdig når squashen er passe mør.

Serveres med godt brød, for eksempel eltefritt speltbrød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei og tusen takk for godt tips og kjempefin blogg!
  Bloggen din er alltid mitt førstevalg når jeg er på jakt etter matinspirasjon!

  Denne suppen virker helt topp; sunn, raskt og rimelig. Skal definitivt prøves!

 2. Dette var en helt fabelaktig suppe! Rask, enkel og utrolig god; jeg må bare takke igjen for superbra middagstips. Redder dagen gang på gang 🙂

  Ha en flott kveld!

  / Helene

 3. Her er det også slutt på posesuppe. Det er også slutt på ferdigpizza og det meste det står Toro, Knorr eller lignende på. Takket være DEG! Jeg har prøvd mange av oppskriftene dine og etter hvert forandres de slik at jeg får min egen vri på det.

  Denne suppen skal prøves neste uke. Takk igjen! Du kan trygt ta til deg all skryt du får! 🙂

  1. Huff og huff, nå får jeg kanske både Toro og Knorr på nakken! Takk for hyggelig tilbakemelding. Slike varmer ekstra godt! 🙂

 4. Det låter som en väldigt god soppa – och lättlagad! Helt i min stil. Visst är det härligt med soppor, särskilt när vintern verkar vilja hålla sig kvar.. I Stockholm föll det 15 cm blötsnö igår:) Nu ska jag se vad mer för härliga soppor du har – en av mina favoriter i mitt kök är jordärtskocka. En annan min makes sellerisoppa smaksatt med vitt vin. Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

 5. Denne ser veldig god ut og jeg tenker å lage den på torsdag. Du har en veldig inspirerende blogg, jeg tror faktisk dette er min favorittblogg!

 6. Denne skal testes i morgen! Har alt i hus og elsker hjemmelagede supper.Enkelt å lage, og sååå mye bedre! Nydelig fiskesuppe stod på menyen i dag – selvkomponert av samboeren.

 7. Akkurat laget denne suppen til middag, lett og lage og kjempegod 🙂 Elsker kokebøker, men blir sjeldnere jeg blar i dem nå som jeg bruker din blogg som familiens kokebok.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste