JORDBÆRTIRAMISU

Tiramisu er nok ikke en typisk sommerdessert, men med noen friske, norske jordbær mellom lagene blir det en riktig så frisk og god smaksopplevelse på en fin sommerdag. Finn frem:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4
Annonse

Ingredienser

1 1⁄2 dl kald espresso
 (eller sterk kaffe)
2 eggeplommer
1 1/2-2 ss sukker
1 vaniljestang , frøene
1 sitron , revet skall
250 g mascarponeost
10-12 savoiardikjeks (fingerkjeks)
kakaopulver , siktet
250 g jordbær (ca.), i biter + noen hele til pynt
4-5 porsjonsglass eller en stor serveringsbolle

SLIK GJØR DU

 

jordbær

Lag espresso eller kaffe og sett til avkjøling.
 Rør sammen eggeplommer og sukker til det får en kremaktig konsistens, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett vaniljefrøene, revet sitronskall og mascarponeost, og rør det hele godt sammen (ofte kan det være lurt å røre litt i mascarponeosten før du tilsetter den).

Del kjeksene i mindre biter og fordel ca. halvparten i bunnen av porsjonsglassene eller serveringsbollen. Drypp litt av kaffen over kjeksen. Fordel jordbær over og deretter halvparten av mascarponekremen. Gjenta prosedyren en gang til og avslutt med mascarponekremen.

La desserten stå i kjøleskapet 3–4 timer, eller til den har stivnet. Tiramisuen kan fint stå tildekket i kjøleskapet over natten. Rett før servering siktes et lag med kakaopulver over og pynt gjerne med friske jordbær.

Jordbærtiramisu

Enjoy!

  1. Hei, Trine.
    Jeg har bare et spørsmål om selve kremblandingen. I andre tiramisuoppskrifter er det gjerne eggehvite også som røres inn slik at kremen blir stivere, er ikke det nødvendig i denne? Blir det stiv nok uten eggehvite? Det ser veldig godt ut!

    1. Savoiardikjeks, også fingerkjeks, fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Du kan ikke benytte Mariekjeks istedet. Dersom du ikke får tak i Savoiardikjeks kan du eventuelt benytte litt av en bløtkakebunn istedet. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits