Vi koser oss på hytta, og har tyvstartet litt på syltingen slik at vi har deilig hjemmelaget syltetøy til sene feriefrokoster. Kombinasjonen jordbær og appelsin er vidunderlig, prøv du også da vel!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g jordbær
1 appelsin (stor), saft og skall
200-250 g syltesukker med pektin (eller sukker + syltemiddel)

SLIK GJØR DU

Skyll og rens jordbærene, og del bærene i jevne biter. Vask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende. Press ut appelsinsaften. Ha jordbær, appelsinjuice og appelsinskall i en kasserolle og kok forsiktig opp. La jordbærene koke på lav varme i 10-15 minutter.

Tilsett mesteparten av syltesukkeret og kok forsiktig opp under omrøring. Smak deg frem til ønsket sødme på marmeladen din, er jordbærene søte trenger du mindre enn om de er litt sure.

Hell marmeladen i glovarme glass og sett på lokk. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Deilige søte jordbær med appelsin skal æ prøve:))
    Takk for mange fine oppskrifter atter en gang.
    Ha en fortsatt fin ferie.

  2. Hei. Takk for mange gode oppskrifter. Har laget jordbærmarmelade med appelsin, det ble veldig godt. Hvor lang holdbarhet har det i kjøleskap? Kan det fryses, hvor lang er evt holdbarheten i frys? God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste