Det har vært en begivenhetsrik sommer for meg og min familie. To nydelige prinsesser meldte sin ankomst med tre dagers mellomrom i juli, og plutselig var jeg mormor til tre. Jeg har heldigvis barnebarna i rimelig nærhet og får anledning til å inhalere babylukt og stryke på lubne babykinn rett som det er.
Som en av barselgavene hadde jeg ambisjoner om å strikke to rosa og nusselige babysett. Men så ble det jo slik at matbloggen har lagt beslag på mer tid enn godt er og det har følgelig blitt minimalt med tid til strikking og denslags. Matbloggermormoren troppet derfor opp på barselhotellet med - cupcakessko - til begge barnebarna (eller "dansesko", som Mathias kaller det). Dagens jordbærcupcakes ble laget i anledning av at Mathias (som i en alder av 3 år er onkel til 3) og jeg skulle på besøk til min eldste datter, vesle Anine og ikke minst den stolte storebroren Markus som plutselig ble en veldig stor gutt. Jordbærmuffinsene ble kjempegode og er verdt å deles. Til 12 cupcakes trenger du omtrent:

Ingredienser

Jordbærcupcakes

125 g smør
150 g sukker
2 egg
0,75 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1 dl jordbær (ca.), i små biter

Jordbærkrem

300-350 g melis
75 g kremost naturell
2-3 jordbær ,finhakket
jordbær til pynt

SLIK GJØR DU

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke i et par minutter til det blir en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn bakepulveret og ca halvparten av melet og rør sammen. Rør så inn melk, vaniljeekstrakt og deretter resten av melet. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig. Skjær jordbærene i små, jevne biter, strø gjerne 1 ss siktet hvetemel over (for å forhindre at alle jordbærbitene synker ned i bunnen) og rør forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Fordel røren i 12 små muffinsformer, som fylles ca 3/4 full. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Stek kakene ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i en kake. Dersom fyrstikken er “ren” når du trekker den opp er muffinsen ferdig. La kakene avkjøles i muffinsbrettet noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Rør sammen kremost og finhakket jordbær, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på jordbærkremen. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt i vei, eller smør den bare utover med en kniv. Siden det er små jordbærbiter i kremen kan sistnevnte være å foretrekke.

Pynt gjerne med halve jordbær – og nyyyyt, gjerne med en kopp god kaffe!

(Kakene kan gjerne fryses, men da fortrinnsvis uten krem.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse er helt herlige!!! Mannen ble imponert. Hadde ikke jordbær så jeg brukte fryste bringebær… Det ble godt!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste