Det er på tide med en enkel dessertoppskrift med smak av sommer. Hva sier du til norske søte jordbær, vaniljeis og knasende, syrlig limesukker?

Ingredienser

250 g jordbær , i skiver
1 lime (økologisk), skall og saft
1 - 2 ts sukker
2-3 kjeks , grovt hakket
4 kuler vaniljeis
spiselige blomster eller urter

SLIK GJØR DU

jordbær

Vask limen i lunkent vann og tørk den med kjøkkenpapir eller lignende. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende. Bland limeskallet med sukkeret. Del limen i to og press ut juicen.Hakk kjeksene ganske fint, men la det fortsatt være noen litt større biter igjen.

Jordbærcarpaccio med limesukker

Skyll og rens jordbærene, og skjær dem opp i skiver. Fordel jordbærskivene på fire desserttallerkener. Drypp litt av limejuicen over og dryss deretter limesukkeret over. Ha ca. 1 ss med kjekssmuler på hver tallerken og plasser en kule med vaniljeis oppå. Pynt med spiselige blomster eller mynte/sitronmelisse, hvis du har, og nyt desserten umiddelbart.

Jordbærcarpaccio med limesukker

TIPS

  • Lag gjerne vaniljeisen selv, se oppskrift her.
  • Istedet for å anrette desserten på porsjonstallerkener kan du ha jordbærene oppi en vid skål. Drypp limesaften over og dryss limesukkeret over umiddelbart før servering. Server kjekssmulene og vaniljeis ved siden av.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste