Dagens desserttips består av friske jordbær, en syrlig hvit sjokoladekrem og en knasende god crumble. Dette kan gjøres klart hver for seg på forhånd, og anrettes i porsjonsglass rett før servering. En enkel og kjempegod dessert som garantert vil slå an, kanskje noe å tenke på til påskeaften? Til 4 trenger du omtrent:

Ingredienser

Crumble

100 g hvetemel
60 g brunt sukker
60 g smør romtemperert

Syrlig sjokoladekrem + jordbær

100 g hvit sjokolade
150 g yoghurt naturell
1 kurv jordbær i biter

SLIK GJØR DU

Begynn med kakesmulene, som gjerne kan gjøres klar i god tid på forhånd. Bland ingrediensene i en bolle, til det blir en løs og smuldrete masse.

Fordel kakesmulene på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 180 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) til smulene er gjennomstekt og såvidt har tatt litt farge, etter 15-20 minutter. Avkjøl.

Ha sjokoladen i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg, og du må rykke tilbake til start dersom du vil ha et perfekt resultat. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Eller du kan gjøre som meg, og benytte en sjokoladesmelter.
Mathias og jeg lager dessert til mormor og morfar

La sjokoladen avkjøles i ca 5 minutter, og rør den godt sammen med yoghurt naturell, til du får en jevn og tykk saus. Oppbevar sjokoladekremen i kjøleskap frem til servering.

Fordel crumble i bunnen av fire serveringsskåler/glass, og fordel deretter jordbærene over. Ha til slutt på en raus klatt med sjokoladekremen. Pynt gjerne med litt sitronmelisse eller mynte, eller et jordbær, server umiddelbart – og nyyyt!

(Inspirasjon til denne sabla gode desserten har jeg funnet på en av mine favorittmatblogger, nemlig ENEstående mat, en blogg som er verdt et besøk om den ikke allerede ligger i leselisten din.)

God påske!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Vad härligt fräascht det låter och ser ut! Vi har njutit den supergoda citron- och limepajen som jag verkligen kan rekommendera! Och i förrgår pannacotta med passionsfrukt – snarlikt din goda pannacotta med mangosallad:) Glad Påsk med matglada vänliga hälsningar från Katinkas Kitchen i ett snöigt och iskallt Stockholm!

 2. Veldig god dessert!
  Falt i smak hos både store (venninnene) og små (barna). Gleder meg til sommeren med egenproduserte jordbær!

  1. Ja, Anne Cathrines oppskrift er kjempegod! Jeg gleder meg også til jordbærsesongen, og satser også på egenproduserte jordbær i år! 🙂

 3. Hei! Da jeg skulle lage sjokoladekremen, smeltet jeg sjokoladen over vannbad og lot den stå 10 min. Da jeg skulle røre sjokolade sammen med yoghurt, ble det til en klumpete masse… Skulle sjokoladen vært mer avkjølt eller skulle yoghurten vært romtemperert?

  1. Det kan høres ut som om sjokoladen fikk stå for lenge, slik at den ikke blandet seg med yoghurten. Jeg har derfor justert oppskriften noe, for det er nok bedre at sjokoladen er for varm enn for kald. Lykke til neste gang.

 4. Hei!
  Tusen takk for flott blogg, og all inspirasjon eg har fått på sida di. Lurar på om molter kan brukast i nokre av oppskriftene dine som innebær bær. Skal ha fest snart, og all den tid det er moltehaust, tenkte eg å lage dessert med utgangspunkt i nettopp molter. Har lyst å unngå den tradisjonelle moltekremen…På førehand tusen takk! Ps. Gler meg til å kjøpe boka di 🙂

 5. Hei
  Sjokoladen hadde blitt avkjølt i litt over 5 min men kornet seg når jeg blandet med youghurt. Vet du hva d kan komme av? Smakte gruelig deilig likevel :-), helt fantastisk godt :-). Smeltet i sjokoladesmelter og brukte blandet hvit og vanlig sjokolade. Kunne youghurten være for kald?

 6. Hei. Denne desserten høres god ut! Hvordan oppbevarer man kjekssmulene over natta, slik at de fortsatt er litt «sprø»? Vh

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste