I dag kan jeg friste med en vegetarisk, mettende og smakfull linsesuppe. Oppi suppen har jeg blant annet gulrøtter, tomater, kokosmelk, ingefær og chili - som setter en ekstra god smak på det hele. Dersom du får rester til overs er det ypperlig lunsjmat dagen etter.

Annonse

Ingredienser

LINSESUPPEN

1 løk , finhakket
nøytral olje
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , revet
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket
2 ts garam masala
8 dl grønnsakskraft eller fond/buljong
400 g kokosmelk
400 g hermetiske tomater , hakkede
1-2 gulrot , i små terninger
2 dl røde linser (tørre), skylt
1/2 sitron (saften), smak til
salt , smak til

TILBEHØR

4 ss gresk yoghurt
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket (smak til)
koriander
papadam eller nan

SLIK GJØR DU

Skrell og skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken på middels varme i oljen, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett deretter garam masala, ingefær og chili og la det surre med i ca. 1/2 minutt, før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Ha deretter i kraft, tomater, kokosmelk og gulrøtter. Skyll linsene i et dørslag el. og tilsett dem også. Gi suppen et oppkok, og la den deretter småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøtter og linser er møre. Dersom du ønsker en noe mer jevnet suppe kan du kjøre ca. 1/3 av suppen (eller mer) med en stavmikser el, som du heller tilbake i suppekjelen etterpå. Smak til med salt, sitronsaft og eventuelt mer garam masala.

Server suppen rykende varm med en klatt gresk yoghurt, frisk koriander og gjerne papadam eller nan som tilbehør. Ønsker du litt ekstra sting i suppen kan du strø litt finhakket rød chili eller chiliflak over.

Indisk linsesuppe

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du får kjøpt tørre linser på større matbutikker som meny,ellers så får du kjøpt det til en billig penge på utelandske matbutikker.Mvh Siw anette støle

  2. Nam! Denne var veldig god! Brukte Go green røde linser fra vanlig butikk. Skylte dem godt og lot de dryppe fra seg. Trenger ikke noe fancy type linser. Denne suppen skal jeg lage flere ganger!

  3. Brukte og vanlige go green på boks, tok de i helt på slutten – og frossen chili fra Findus funker helt fint det og. Veldig lekker suppe da, passet fint på kjøttfri vinterdag i Nord-Norge! Ble varm og mett etterpå

  4. hei Trine! Jeg er en amatørkokk som prøver å lære nye ting – og lære av mine feil. I den anledning har jeg et spørsmål. I går lagde jeg linsesuppa di med kokosmelk og knuste tomater, og jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. (Doblet den da.) Likevel ser den virkelig ikke ut som på bildet du har lagt ut. Ikke “nailed it” for å si det sånn! 😀 Min ble mye blekere, nesten en rosa farge. Jeg endte med å blende den, for krydderet og kokosmelken skilte seg og ble liggende på toppen i små øyer. Ikke apetittvekkende. Hva skjedde? Jeg måtte nesten le, det er så typisk. Men jeg vil i allefall ikke gjøre samme feilen igjen. Har du noen “clues”? Hilsen Karoline

    1. Det er vanskelig for meg å si hva som er årsaken til dette dersom du har fulgt oppskriften. Når det gjelder fargen kan det skyldes råvarene du har benyttet. Dersom du ønsker en litt rødere farge på suppen kan du tilsette ca. 1 ss tomatpure sammen med krydderet.

      Du skriver ikke noe om smaken – ble den god?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.