Jeg elsker lakris, og denne deilige oppskriften som jeg fant i Elisabeth Johanssons bok ”Lakris” gikk rett hjem til meg. Dette er en deilig og litt annerledes dessert, hvor den hvite sjokolademoussen har fått et hint av lakris, noe som er en spennende kombinasjon mot den søte marengsen og de syrlige bringebærene.

Ingredienser

HVIT SJOKOLADEMOUSSE

100 g hvit sjokolade , finhakket
2 1/2 dl kremfløte
2 ts lakrispulver eller lakrisgranulat

TILBEHØR

2 sjokoladekjeks , smuldret
8-12 pikekyss /marengs
100 g bringebær

SLIK GJØR DU

Ha den finhakkede sjokoladen i en bolle. Varm opp fløten mot kokepunktet og tilsett lakrisen. Visp godt sammen til lakrisen er helt oppløst. Avkjøl blandingen noe, og hell den deretter over sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt oppløst. Dekk bollen med plast og la den stå i kjøleskapet i minst 12 timer.

Lag gjerne marengsen selv etter denne oppskriften.

Ha sjokoladeblandingen i en kjøkkenmaskin med visper og pisk til en luftig krem. Pass på at du ikke pisker den for mye. Fordel moussen i fire porsjonsglass.

Knus kjeksene og fordel over moussen, sammen med pikekyss og bringebær. Dryss over litt lakrisgranulat/lakrispulver, og server umiddelbart.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Pikekyssene står i ovnen og sjokoladeblandingen med lakrispulver smakte himmelsk! Dette gleder jeg meg til å servere imorgen

  2. Hei.
    Prøver ut denne desserten selv, etter å ha smakt den i et selskap. Den er fantastisk god! Lurer på om sjokoalde-/lakrisblandingen må piskes rett før servering eller om dette kan gjøres noen timer på forhånd?

  3. Serverte denne desserten på gourmetkveld for noen uker siden og den ble en stor suksess. Nydelig dessert og veldig enkel å lage! Takk for oppskriften.

  4. Hei. Tusen takk for en kjempegod desser. Smakte fortreffelig å har gitt oppskrift til mine venner som smakte den.

  5. Hei! Tenker å lage denne i morgen og lurer på hva jeg kan erstatte bringebær da de ikke er i sesong nå.

  6. Hei!
    Kan man spise denne trygt som gravid? Vet kan ikke bør spise mr enn 50g lakris per dag som gravid, men hvordan er det når det blir råpulver?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste