Hvit pizzasaus med hvitløk og chili

Pizza bianca, eller på godt norsk pizza med hvit saus, er en fin måte å variere den tradisjonelle pizzaen på. Du rører raskt sammen pizzasausen, og styrken kan du regulere etter smak og behag. Til 1-2 pizzaer trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3
Annonse

Ingredienser

2 dl crème fraîche (ca.) eller rømme
1/4-1/2 rød chili finhakket, (eller enda mer)
1-2 fedd hvitløk ,finhakket
1 ss god olivenolje
nykvernet sort pepper
salt
friske krydderurter finhakket (feks basilikum og/eller oregano)

SLIK GJØR DU

Bland sammen créme frâiche/rømme, chili, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper og de finhakkede krydderurtene. La gjerne sausen stå å trekke et par timer, slik at de gode smakene får satt seg.

Bre sausen over den ferdigkjevlede pizzabunnen (se tips om tilberedning av pizzabunn her) og ha på topping etter ønske. Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Enjoy!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Etter at jeg oppdaget hvit pizzasaus for noen år siden har jeg nesten ikke laget pizza med tomatsaus! Favoritten er creme fraiche med pesto, og kylling, bacon, vårløk/purre, sopp, minimais og cherrytomater som fyll 🙂

  2. For en med laktoseintoleranse – har du noen erfaring med rømme (laktosefri vel og merke) i stedet for creme fraiche? (Ev. får jeg bare vente på at Tine kommer med laktosefri creme fraiche, de kommer jo stadig med nye laktosefrie produkter). 🙂

    1. Jeg har laget hvit pizza med vanlig rømme tidligere, og det gik bra. Har ikke erfaring med laktosefrie produkter. Kanskje det er noen andre som har, og som vil dele erfaringer?

  3. Hei Trine. Veldig fin blogg du har her. Fant den på tv2 sine nettsider. Jeg har startet opp min egen blogg nå om Raw Food. 🙂 Kom gjerne innom og ta en titt 😉 Pizza med hvit saus høres supergodt ut. Dette må jeg prøve på en rå pizza ! <3

  4. Mest sannsynligvis blant de tre beste pizza oppskrifter jeg har prøvd.. og når sant skal sies så har det blitt noen opp igjennom årene 🙂

  5. Hei! For oss med melkeallergi er det topp å bruke oatlys iMat fraiche i denne sausen. Nydelig rett og slett

  6. Av en eller annen grunn blir min saus så flytende at det nesten er umulig å smøre den på i noe særlig tykt lag. Jeg rører ikke så mye, og bruker kun hvitløk og oregano. Hvorfor tror du dette skjer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.