Pizza bianca, eller på godt norsk pizza med hvit saus, er en fin måte å variere den tradisjonelle pizzaen på. Du rører raskt sammen pizzasausen, og styrken kan du regulere etter smak og behag. Til 1-2 pizzaer trenger du omtrent:

Ingredienser

2 dl crème fraîche (ca.) eller rømme
1/4-1/2 rød chili finhakket, (eller enda mer)
1-2 fedd hvitløk ,finhakket
1 ss god olivenolje
nykvernet sort pepper
salt
friske krydderurter finhakket (feks basilikum og/eller oregano)

SLIK GJØR DU

Bland sammen créme frâiche/rømme, chili, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper og de finhakkede krydderurtene. La gjerne sausen stå å trekke et par timer, slik at de gode smakene får satt seg.

Bre sausen over den ferdigkjevlede pizzabunnen (se tips om tilberedning av pizzabunn her) og ha på topping etter ønske. Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Etter at jeg oppdaget hvit pizzasaus for noen år siden har jeg nesten ikke laget pizza med tomatsaus! Favoritten er creme fraiche med pesto, og kylling, bacon, vårløk/purre, sopp, minimais og cherrytomater som fyll 🙂

 2. Pizza bianco er ikke pizza med hvit saus,men rett og slett pizzabunn uten fyll og kun mozarella!

   1. Mnja, det er vel egentlig ikke feil. Pizza bianca er pizza uten tomatsaus, men hva du ellers har på varierer, akkurat som med vanlige pizzaer med tomatsaus. Hvit saus kan absolutt brukes på pizza bianca, men er ikke i seg et kjennetegn eller en standardingrediens for en pizza bianca slik tomatsausen er på «vanlig» pizza.

 3. For en med laktoseintoleranse – har du noen erfaring med rømme (laktosefri vel og merke) i stedet for creme fraiche? (Ev. får jeg bare vente på at Tine kommer med laktosefri creme fraiche, de kommer jo stadig med nye laktosefrie produkter). 🙂

  1. Jeg har laget hvit pizza med vanlig rømme tidligere, og det gik bra. Har ikke erfaring med laktosefrie produkter. Kanskje det er noen andre som har, og som vil dele erfaringer?

 4. Hei Trine. Veldig fin blogg du har her. Fant den på tv2 sine nettsider. Jeg har startet opp min egen blogg nå om Raw Food. 🙂 Kom gjerne innom og ta en titt 😉 Pizza med hvit saus høres supergodt ut. Dette må jeg prøve på en rå pizza ! <3

 5. Mest sannsynligvis blant de tre beste pizza oppskrifter jeg har prøvd.. og når sant skal sies så har det blitt noen opp igjennom årene 🙂

 6. Hei! For oss med melkeallergi er det topp å bruke oatlys iMat fraiche i denne sausen. Nydelig rett og slett

 7. Av en eller annen grunn blir min saus så flytende at det nesten er umulig å smøre den på i noe særlig tykt lag. Jeg rører ikke så mye, og bruker kun hvitløk og oregano. Hvorfor tror du dette skjer?

  1. Prøv å piske crème fraîche’n. Det er tungt arbeid og tar litt tid, men den blir nesten som tykk krem.

 8. Det mangler målenhet på chilien, men det er vel til å anta at vi snakker om teskjeer. Det kanskje blir litt «hot» for en del om man bruker spiseskjeer :-).

  1. Nei, oppskriften skal være korrekt den. Bruker 1/4 til 1/2 rød chili, men dette regulerer du selvsagt selv.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste