Det er endelig fredag og på tide med en ny pizzaoppskrift på bloggen. Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på oppskrifter på "hvit pizza" tidligere, og da tror jeg dere vil like denne også! Kombinasjonen av de to ostene, den deilige skinken, chilirømmen og motstanden i pinjekjerner var helt perfekt på hytteterrassen en fredag da det var ferie og fri. Til en stor pizza trenger du omtrent:

Ingredienser

PIZZABUNN

2,5 dl vann (lunkent)
25 g fersk gjær (ca.)
1-2 ss olivenolje (ca.)
1/2 ts havsalt (ca.)
5-6 dl hvetemel (eventuelt pizzamel)

PIZZASAUS

3-4 ss rømme eller créme fraîche
rød chili , finhakket
hvitløk , finhakket
friske krydderurter , finhakket
salt og pepper

GARNITYR

cherrytomater , i skiver
1 mozzarella , i skiver
50 g proscuitto crudo (ca.)eller parmaskinke
1/2 Selbu Blå (eller annen blåmuggost), i skiver
1 neve pinjekjerner
friske krydderurter , finhakket

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan “justere” deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Har du ikke kjøkkenmaskin rører du deigen sammen for hånd, og elter så mye du synes du har tid og ork til. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. (Har du god tid på deg kan du eventuelt lage en “starter”, etter for eksempel denne oppskriften.)

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledd stekeplate eller aller helst en bakesten. Pass på at du har varmet opp bakestenen i stekovnen i ca. 30 minutter før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra stekeresultat.

Rør sammen ingrediensene til rømmesausen. Smak til og vær gjerne litt raus med chili og hvitløk. Bre sausen over pizzabunnen og fordel tomater, mozzarellaost, skinke og pinjekjerner over.

Stek pizzaen ved ca. 300 grader (eller ved maksimal temperatur dersom ovnen din ikke steker på så høy temperatur) i ca. 7-10 minutter, til pizzabunnen er gyllen. Ha umiddelbart over blåmuggosten, og dryss gjerne litt friske krydderurter over pizzaen rett før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Yummi, dette tror jeg blir dagens middag 🙂
  Gårsdagens laks ser også helt fantastisk ut, men jeg klarer dessverre ikke rå fisk.

 2. Åh! Denne så bare utrolig lekker ut! I dag kom det flotte fatet fra Pillivuyt, tusen takk! Gleder meg til å prøve ut fatet også. Pizzaen skal jeg lage i helgen! Den ser bare deilig ut! 🙂 Ps! gårsdagens forrett skal jeg teste ut en dag og. I motsetning til Laila så elsker jeg og familien rå fisk! Ha en flott helg, og jeg følger med på bloggen din – masse flott inspirasjon å hente. Klem fra Jeanette 🙂

 3. Denne pizzaen ser kjempegod ut, og denne skal jeg prøve, selv om jeg allerde spiser pizza ofte… er jo så lettvindt og godt :o)

  Har foresten en Giveaway på bloggen min,det er bare å bli med hvis du vil :o)

  Hilsen Bea

 4. Lagde denne pizzaen hos mine foreldre på fredag og den var utrolig god, faktisk så god at jeg ikke klarte å motstå fristelsen til å lage den i går også. Min nye favoritt pizza!!

 5. Denne ble testet ut på husets ten-åringer i går og den falt absolutt i smak, så den kommer nok til å stå på menyen veldig snart igjen.

  Anbefales!! 🙂

  Hilsen Hilde

 6. Hei Trine!
  Lagde denne i dag til middag, siden søndag alltid har vært pizza-dagen her i huset. Den ble kjempebra. Av en eller annen grunn forsvant pinjekjernene som jeg kjøpte på veien.. så det ble uten det. Men neste gang jeg lager den, så blir det pinjekjerner på. Det ble spansk serranoskinke, og det smakte herlig.
  Takk for en kjempegod, velsmakende, enkel, rask oppskrift! Klem fra Jeanette 🙂

 7. Denne pizzaen er helt fantastisk god, tusen takk for flotte oppskrifter Trine! Du redder hverdagene i denne trebarnsfamilien 🙂

 8. Vit pizza är alldeles för undeskattat! I Italien är det ganska populärt… Dags att göra pizza snart igen med barnen känner jag, inspirerad av dina pizzarecept!
  Med vänliga matglada hälsningar

 9. Denne var fantastisk god! Lagde den for første gang i dag og skal definitivt lage den igjen. Mannen mente at man ikke fikk bedre pizza i Italia 🙂 Steking på pizzasten er jo også genialt, blir fantastisk god og sprø bunn

 10. Hei Trine!

  Pizzabunnen min ble mislykket, så jeg må ty til NÅ ferdigbunn. Hvordan gjør jeg det med stekingen da siden den bunnen skal steke mye lenger enn din oppskrift. Forhåndsteker jeg Pizzabunnen?

  Håper på svar!

  Hilsen Anne Mai

  1. Jeg har ikke kjennskap til ferdigbunner, og kan dessverre ikke hjelpe deg. Et tips kan være å lese hva som står på pakningsvedlegget. 🙂

 11. Hei Trine,
  Jeg har bare vanlig stekebrett, så lurer på om du da steker bunnen rett på plata eller bruker du bakepapir i tillegg?

 12. Hvordan gjør du det med blåmuggosten siden du har den på etter steking? Rasper den slik at den smelter oppå?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste