Denne kaken har vært fast tradisjon hjemme hos oss etter barnetoget på 17. mai. Den er også publisert på bloggen tidligere (her), men det har skjedd noen endringer underveis i disse årene og jeg publiserer derfor oppskriften på nytt, slik kaken ble servert 17. mai 2011.
Kakebunnen rører du raskt sammen den 16. mai og du pynter den raskt rett før den skal serveres (eventuelt noen timer før). I disse årene har jeg benyttet både vanlig springform og savarinform. Savarinformen gjør at kaken får et hull i midten som du fyller med frukt og bær, noe som gir kaken det lille ekstra. Du trenger:

Ingredienser

Kakebunnen

150 g smør
200 g mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker (ekte)
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Krem og pynt:

3 dl kremfløte lettvispet
hermetiske pærer , i biter
jordbær
blåbær
marengs

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme, og smør en springform på 24 cm i diameter eller en savarinform på 24-26 cm i diameter.

Smelt smøret over svak varme i en stor kasserolle. Løft kjelen av varmen og brekk oppi sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør etter hvert godt sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når du tilsetter sjokoladen, for da kan den korne seg. Knekk oppi ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i sukkeret og rør godt sammen. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker godt sammen og sikt det i sjokoladeblandingen. Bruk en slikkepott eller lignende og rør til det er godt blandet, men ikke lengre enn det som er nødvendig.

Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 20 minutter, til kaken er såvidt gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist og la den bli helt kald før du pynter den.

Pisk kremfløten luftig med ca 1 barneskje sukker eller melis og fordel oppå kaken. Fyll hullet (hvis du har benyttet savarinform) med frukt og bær, og pynt kaken med pærer, frukt og marengs – og server, helst umiddelbart. Du kan selvsagt pynte kaken med bær og frukt etter smak og behag.

Kaken smaker etter min mening best når sjokoladekaken har romtemperatur og kremen er nyvispet og fløyelsmyk.

Hurra for 17. mai!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg kjenner ikke til angel food pan, men du kan fint fylle kaken med vaniljekrem istedet for eller i tillegg til den piskede kremfløten. 🙂

 1. Kaken ser kjempe god ut. Kremen blir sikkert frisk og god med pærene i. Ønsker deg en fin tirsdag, og en riktig flott 17 mai feiring.

 2. Jeg måtte prøve denne kaka til 17. mai jeg også – den ble kjempegod! Takk for oppskriften!! 🙂

 3. Min datter på 12 år( som leser din kjempe fine blogg også)laget kaken til resten av familien og den var KJEMPE GOD!! Blir tradisjon hos oss også!

 4. Hei Trine.

  jeg bakte denne kaken til 17.mai, kjempegod og flotte farger som passer ypperlig til feiringen. Alt ble spist opp!

  takk for mye inspirasjon! leser bloggen din hver dag 😀

 5. Naaam, denne ser kjempegod ut. Til konfirmasjonen til helga må jeg lage alle kakene kvelden i forveien, også bløtkaken. Har du noen tips for at kremen skal holde seg finest mulig? Jeg har tenkt å bruke kakeeske,da, i stedet for plast-tine. Har hørt at kakene holder seg finere da (at de ikke “svetter”)

 6. Så først kaken din på godt.no og gikk inn på siden din for å få en litt mer eksakt oppskrift. Men denne kaken er jo ikke lik, ingen sjokoladekrem eller noe. Hvorfor har de endret på kaken din, eller pleier du egentlig å lage den med sjokoladekrem på toppen?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste