Den aller beste tacoen lager du selv, og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Lag gjerne ditt eget tacokrydder, som sammen med hermetiske tomater gir den karakteristiske tacosmaken. Jeg tilsetter også ofte bønner i tacofyllet, da det tilfører god smak og dessuten metter det mer.

Ingredienser

TACOFYLL MED BØNNER

500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss hjemmelaget tacokrydder (smak til)
1 ss tomatpuré
1/2 - 1 rødløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
300 g hermetiske tomater (ca.)
300 g svarte bønner/Kidneybønner (ca.)
frisk koriander , grovt hakket

TILBEHØR

tacoskjell (eller tortillalefser)
isbergsalat , grovt snittet
avokado , i båter
cherrytomater , i biter
mais
lettrømme

SLIK GJØR DU

Taco GoGreen

Fres løken i en stekepanne eller vid gryte, til løken blir blank og myk. Tilsett chili og hvitløk mot slutten av steketiden. Legg til side.

Stek kjøttdeigen i litt smør og tilsett mesteparten av tacokrydderet. Det er vanskelig å angi eksakt mengde tacokrydder da styrken vil variere, så her er det bare å prøve seg frem etter smak og behag. Når kjøttet har stekt et par minutter tilsettes tomatpureen, som får surre med i ca. 1 minutt, før de hakkede tomatene og løkblandingen tilsettes. La det koke i ca. 10 minutter. Skyll bønnene under rennende vann, la dem renne av og tilsett deretter i kjøttsausen. Smak eventuelt til med litt sukker og litt mer tacokrydder, om nødvendig. Tacofyllet er ferdig når bønnene er gjennomvarme.

Taco GoGreen

Fordel tilbehør i små boller, og varm tacoskjellene etter anvisningen på pakken. Sett alt på bordet og la den enkelte forsyne seg etter smak og behag.

Taco GoGreen

  • Tilsett gjerne også gulrøtter og/eller paprika i små terninger i kjøttsausen, som vil tilføre retten en god sødme og enda mer smak, i tillegg til at den metter bedre.
  • Resten av tacokrydderet kan oppbevares i tett glass (el) og benyttes i ulike tex-mexretter. Flere oppskrifter finner du her.
  • Som tilbehør smaker det også godt med salsa, mangosalsa og/eller guacamole.
  • Ønsker du en vegetarisk tacorett kan du bytte ut kjøttdeigen med 1-2 bokser svarte bønner.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmm sånn lager jeg og tacoen. Med løk, bønner og revet gulrot i kjøttet blir det ganske sunt. Og avocado og fersk koriander til, mm, kan det bli bedre!

    Skal blande eget krydder neste gang, supert å se hva som er i blandingen samt bedre kontroll på saltmengden 🙂

  2. Dette var en helt fantastisk oppskrift! Taco har virkelig ikke vært min favoritt; krydderet har vært for kjedelig og kjøttet har vært tørt – dette var noe helt annet! Nå vil jeg uten tvil lage taco oftere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste