Grøten har virkelig fått en "makeover" og kommet på menyen igjen. Grøt er kjapp og næringsrik mat, og selv spiser jeg det rett som det er til frokost. I dag vil jeg dele oppskrift på en havregrøt tilsatt litt kli, som gjør at det metter litt ekstra. Til en porsjon trenger du omtrent:

Ingredienser

GRØT

1 1/2 dl havregryn
1-2 ss kruskakli
3 dl lettmelk (ca.)
salt

TOPPING

friske bær, for eksempel bringebær og blåbær
1 ss mandler , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Ha havregryn, kli og melk i en tykkbunnet kasserolle, og gi det et forsiktig oppkok. Tilsett eventuelt litt mer melk dersom grøten blir for tykk. La grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.

Serveres med ønsket “topping”, for eksempel blåbær, bringebær og hakkede mandler.

Havregrøt med kli

  • Melken kan eventuelt helt eller delvis erstattes med vann, eventuelt med halvparten vann og halvparten fruktjuice (appelsin/eple).
  • Som topping kan du benytte det du har tilgjengelig av frukt, bær og nøtter, eller for eksempel hjemmelaget granola.

Ha en fin dag!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Spiser havregrynsgrøt hver dag. Synes den blir seig i konsistensen av å koke. Koker derfor vann på vannkoker. Har lettkokte havregryn, en klype kli, noen rosiner og bittelitt salt i en tallerken. Heller over kokende vann og rører godt. Dette står og sveller mens jeg gjør meg ferdig på badet og kler meg. Et lite dryss Stevia og melk og så klart til å spise. Det hender også at jeg henter en neve frosne bringebær e.l. og dytter nedi den varme grøten før jeg går på badet.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste