En saftig burger med bacon, cheddar, hjemmebakte burgerbrød og ovnsbakte poteter slår alltid an. Som tilbehør serveres en deilig hjemmelaget dressing á la Thousand Island, bare mye bedre. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BURGER & TILBEHØR

800 g kjøttdeig
salt og pepper
3-4 bakepoteter , i tynne staver
extra virgin olivenolje
4 hamburgerbrød eller brioche
4-8 skiver bacon
4 blader crispisalat eller annen salat
2-3 tomater , i skiver
4 skiver cheddar

BURGERDRESSING

150 g majones
1/2 rødløk , i små terninger
8 skiver syltet agurk , i små terninger
1 ts dijonsennep
1/2-1 ts paprikapulver
1/4-1/2 ts Sriracha
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Brioche hamburgerbrød

HAMBURGERBRØD/BRIOCHE

Lag hamburgerbrød eller brioche, eller kjøp ferdige.

OVNSBAKTE POTETSTAVER

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skrell eller vask potetene og del dem i staver (av omtrent lik tykkelse). Legg dem gjerne i litt kaldt vann noen minutter, og tørk dem deretter godt med litt kjøkkenpapir. Fordel potetstavene jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i 25-30 minutter, til potetene er møre og fine og har en gyllen farge. Rør av og til. Bruk eventuelt litt varmluft mot slutten av steketiden hvis potetstavene er litt bleke.

BACON

Stek baconet sprøtt i en stekepanne, og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Baconet kan også stekes i stekeovnen: Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem en gang underveis, og følg med mot slutten av steketiden.

BURGERDRESSING

Rør sammen majones og dijonsennep i en liten bolle, og tilsett finhakket rødløk og sylteagurk. Smak til med paprikapulver, sriracha, salt og pepper.

HAMBURGERE

Del kjøttdeigen i fire jevnstore deler (ca. 200 gram) og form til burgere, ca. 1 ½ cm høye og gjerne litt større enn brødene siden de krymper litt under steking. Bruk gjerne hendene (fukt dem med vann), men ikke jobb mer med kjøttdeigen enn strengt nødvendig slik at du unngår at burgerne blir kompakte. Krydre burgerne med salt og nykvernet sort pepper, og legg dem gjerne på bakepapir/matpapir (ca. 12 x 12 cm) slik at de blir enklere å legge i stekepannen etterpå.

Stekes i varm stekepanne og nøytral olje, ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt. Legg en skive cheddar på burgeren når den er nesten ferdigstekt. Burgeren kan gjerne være litt rosa i midten

Burgerne kan selvsagt også grilles, se tips avslutningsvis.

SERVERING

Del hamburgerbrødene i to og fordel dressing, salat, tomater, hamburger med cheddar og sprøstekt bacon på den nederste delen. Plasser resten av burgerbrødet oppå, og stikk gjerne en pinne nedi burgeren slik at alt holdes på plass. Server med ovnsbakte potetstaver, ketchup og resten av dressingen.

Hamburger med bacon og cheddar

TIPS

  • Grill burgerne på direkte varme til de har en fin stekeskorpe på begge sider. La dem deretter kose seg på indirekte varme et par minutter, til de er passe stekt. Pensle gjerne kjøttet med litt BBQ-saus mot slutten av grilltiden. Pass på at du ikke griller burgeren for lenge for da blir den tørr og kjedelig. Burgeren kan gjerne være litt rosa i midten.
  • Flere burgere med tilbehør finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste