ANNONSE - MØLLERENS

Langpannebrød er enkelt å lage, og er kjempepopulært hos både store og små. I dette grove langpannebrødet har jeg blant annet benyttet Møllerens Fibra fullkornshvetemel. Fibra består av hele hvetekorn som er malt til et ekstra fint mel. Siden de fleste næringsstoffene finnes i skallet, får du i deg alt det kornet har å tilby av vitaminer, mineraler og fiber. Ved å bruke Fibra i stedet for vanlig hvetemel vil du øke ditt inntak av fiber, noe som jo er godt for magen, samtidig som det holder deg mett lengre. Fibra fullkornshvetemel har også god bakeevne, og kan fint erstatte hvetemel i for eksempel bakst og sauser.

I tillegg har jeg tilsatt havregryn, kjerner og frø, noe jeg synes gir en ekstra god smak. Litt yoghurt i baksten gir også en god og fyldig smak, samtidig som den blir myk og saftig.

Dette er et ypperlig hverdags- som helgebrød for hele familien (se tips avslutningsvis hvis barna ikke liker hele frø og kjerner i brødet) - og er dessuten supert tilbehør til for eksempel supper, salater og gryteretter. Prøv det du også da vel!

Annonse

Ingredienser

450 g Møllerens Fibra (fullkornshvetemel)
300 g Møllerens siktet hvetemel
100 g Møllerens havregryn
100 g Møllerens solsikkekjerner + evt. litt ekstra til topping
50 g Møllerens sesamfrø
25 g gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
1 ss honning eller sukker
1 1/2 ts flaksalt
4 1/2 dl vann (romtemperert)
300 g yoghurt naturell

SLIK GJØR DU

Langpannebrød med fullkorn og yoghurt

Mål opp og ha alle ingrediensene i bakebollen, men hold igjen på litt av vannet. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen på lav hastighet. Tilsett vann til du har en jevn, men fremdeles litt klissete deig. Øk deretter hastigheten noe og kjør deigen i ca. 10 minutter, til du får en blank og fin deig. Kle bakebollen med lokk eller plast og la deigen heve til den har omtrent dobbel størrelse, etter ca. 45 minutter (eller lengre).

Langpannebrød med fullkorn og yoghurt

Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne (den store som følger med stekeovnen). Fukt hendene og klapp deigen jevnt utover. Dekk langpannen med plast eller et klede. Bruk et pizzahjul eller en kniv (ha gjerne litt mel på, slik at deigen ikke klistrer seg fast), og skjær forsiktig opp brødet i jevnstore biter, for eksempel 4 x 5. La brødet etterheve i ca. 45 minutter. Før steking skjærer du igjen opp brødet, pensler det med litt vann og strø over litt fullkornshvetemel og/eller solsikkekjerner/sesamfrø.

Langpannebrød med fullkorn og yoghurt

Stek brødet på nederste/nest nederste rille ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 30 minutter, til det er gjennomstekt og har fått en fin, gyllen farge. Du sjekker om det er gjennomstekt ved å banke på undersiden av brødet. Hører du en hul lyd er brødet ditt ferdig. La brødet avkjøles i langpannen i ca. 15 minutter før du lar det avkjøles helt på en rist.

Bryt eller skjær av brødet og del gjerne kuvertbrødet i to og fyll det med favorittpålegget – og nyt det til frokost, brunsj, lunsj eller i matpakken. Prøv det gjerne også som tilbehør til for eksempel supper, salater og gryteretter.

Langpannebrød med fullkorn og yoghurt

TIPS

  • Kjør gjerne solsikkekjerner og sesamfrø i en kjøkkenmaskin med kniver dersom du ikke ønsker hele frø og kjerner i baksten.
  • Yoghurten kan byttes ut med melk, kesam, cottage cheese, eller lignende – eller vann.
  • Deigen kan gjerne kaldheves, les mer om det her.
  • Langpannebrødet kan fint fryses. Jeg pleier å fryse det i “rader” à 2 x 4 brytebrød. Ta det gjerne ut av fryseren kvelden før og varm det noen minutter i varmluftsovnen (150-175 grader) før du nyter det til helgefrokosten. Skal du benytte det i matpakken er det ikke nødvendig å varme det opp, og du kan nesten smøre det når det er nesten frossent – og det vil være opptint i god tid før lunsjpausen.
  • Dersom du ikke har kjøkkenmaskin kan du fint lage deigen for hånd. Les mer om det her (pkt. 7).

Langpannebrød med fullkorn og yoghurt

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Møllerens, som står bak blant annet Møllerens Fibra fullkornshvetemel og siktet hvetemel. Møllerens har siden 1866 samlet kunnskap om korn, og baserer all drift på det solide håndverket, og er i dag Norges ledende merkevare for mel-, korn- og bakeprodukter. Møllerens er eid av bøndene i Norge, noe som sikrer deg førsteklasses mel når du skal bake. Møllerens mel får du kjøpt i butikker som Kiwi, Spar, Joker, Meny, Bunnpris og Rema 1000.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.