Jeg begynner uken med en torskemiddag, som både kan serveres til hverdag som til fest. Jeg har denne gangen spandert på meg en kjempefin torskeloin fra Strøm. Dette er så ferskt det kan bli når du skal kjøpe ferdigemballert torsk, som pakkes innen 4 timer etter at den har svømt i havet. Du kan selvsagt fint benytte annen torskefilet fra ferskvaredisken eller frysedisken også.
Torsken har fått selskap av bakte tomater, grillet fennikel (som er kjempegodt til fikskeretter!) og ikke minst, en paprikavinaigrette tilsatt litt chili, som kan tilsettes enda mer chili om du vil det skal "rive" litt. Til 3 trenger du omtrent:

Ingredienser

Grillet torsk

600 g torskefilet/loin
grovt havsalt
litt nøytral olje
salt og pepper

Paprikavinaigrette

1-2 røde paprika , grillet(bruk gjerne ferdiggrillet på glass)
1/4 fedd hvitløk
1/2 rød chili (ca.)
3 ss god olivenolje (ca.)
sitronsaft litt
salt og pepper

Grillet fennikel

1-2 fennikel , delt i to på langs
olivenolje
1/2 sitron , presset
salt og pepper

Forslag til tilbehør

8-10 cherrytomater
Potetpurè

SLIK GJØR DU

Strø grovt havsalt på den ene siden av torskefiletene og la de hvile i ca 20 minutter, hvis du har tid. Skyll av saltet og tørk fileten med litt kjøkkenpapir. Pensle fisken med olje og krydre med pepper og litt mere salt. Jeg grillet torsken i grillpanne, ca 2-3 minutter på hver side til fisken såvidt faller fra hverandre. Torsken kan også stekes i stekepannen, se for eksempel her. Alternativt kan du bake torsken ved 200 grader i 10-15 minutter (12 minutter gir perfekt resultat i min ovn).

Ha tomatene i et ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt maldonsalt. Stekes ved 150-200 grader i 30-10 minutter (dvs jo lavere temperatur, jo lengre steketid), til tomatene er møre inni og litt skrukkete utenpå.

Kjør ingrediensene til paprikavinaigretten i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Del fennikelen i to og grill i en grillpanne eller stek i en stekepanne, 8-10 minutter på hver side, til den er mør og fin inni og har fått en gylden og fin farge på utsiden. Press over litt sitronsaft og olivenolje (over snittsiden) før servering.

Server torsken med paprikavinaigrette, grillet fennikel og bakte tomater, samt ønsket tilbehør, for eksempel potetmos eller kokte poteter.

Enjoy!

(Denne oppskriften har jeg funnet på Strøms hjemmesider, nærmere bestemt her, men har gjort noen endringer her og der.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette så fantastisk delikat ut. Måtte selvfølgelig inn og se på Strøm sin side også. Er det lov å si at de har vært “litt uheldig” med presentasjonen sin? De burde kanskje be om å få låne ditt bilde, da tror jeg de får større omsetning på torsken sin 😉

 2. Har et utrolig lettvint og godt forslag til torskemiddag!
  Smør en ildfast form med litt olje, skjær opp purre i ringer og legg oppå oljen.
  Deretter legger du så mange fryste torske fileter du ønsker oppå purren.
  Bland sammen creme fraice og rømme, som du smører over torsken.
  Krydres med sitronpepper.

  Tilbehør: poteter, grønnsaker, raspet gulrøtter osv..

  Bare et lite forslag til den flotte bloggen din ! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste