Alle retter til TRINES MAT er nå kokkelert og fotografert, og jeg kan endelig begynne å tenke litt på retter til bloggen igjen. Menyen har nemlig vært mer eller mindre "satt" de siste månedene, av "restanselisten" til boken. Av en eller annen grunn satt jeg igjen med noen kjøttretter som passer best på høst og vinter den siste tiden, så nå er vi rimelig klar for litt lettere og mer sommerlige retter. Boken er nå helt i sluttfasen, og jeg skal i dag levere inn endringer etter andre korrekturrunde, og deretter er det stort sett bare små justeringer på farger og design som gjenstår. Hurra (og det blir så bra)!

Over til dagens rett som er en enkel pastasalat med ovnsbakte grønnsaker og basilikumpesto, servert som tilbehør til grillet laks. Rene og gode smaker! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

600-800 g laks , i 4 porsjonsstykker
olivenolje
salt og pepper
1 rødløk , i tynne båter
1/2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 squash , i biter
250 g cherrytomater (ca.)
basilikum noen blader
basilikumpesto

SLIK GJØR DU

 

Grillet laks med pastasalat og pestoLag basilikumpesto etter oppskriften.

Ha rødløk, hvitløk og squash i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Bakes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 15 minutter. Ha i tomatene og bak grønnsakene i ytterligere 10 minutter, eller til grønnsakene er passe møre. Kok pastaen etter anvisningen på pakken og bland den sammen med grønnsakene og noen friske basilikumblader.

Pensle laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill laksen på grillen eller i en grillpanne noen minutter på hver side (eventuelt stek den i en stekepanne), til den er passe stekt. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Server laksen sammen med pastasalaten – og topp det hele med en raus klatt med basilikumpesto.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne erstatter torsdagens planlagte middag 🙂 Den skrue lignende pastaen så veldig god ut.
  Ellers fortsetter jeg å glede meg til papirutgaven av oppskriftene 🙂

 2. Hei!
  Retten din i går fra ukesmenyen var deilig og selv de som ikke er så begeistret av blåmuggost syns det var en suksess:)
  Kan noen svare meg på om pesto med pinjekjerner kan serveres til de som er allergiske for nøtter/mandler?
  Takk for at du deler deilige oppskrifter med oss!!!

 3. Ville bare si tusen takk for en inspirerende blogg! Du har vist meg veien inn i et kjøkken hvor alt lages fra grunnen av, noe som også har resultert i veldig mye bedre mat og mye større glede ved å lage mat. Tusen hjertelig takk! 🙂 lykke til videre!

 4. Dette var en god sammensetning! Perfekt balanse mellom alt, skal prøves igjen:-)

 5. Hei.
  Dette er den første retten jeg har lagd fra din nettside, og om denne setter standarden for resten av oppskriftene… ja da skjønner jeg at jeg har masse å glede meg til 🙂
  Fantastisk god rett, vel balansert og perfekt start på uka, takk!

  1. Nei, et fedd hvitløk er et «hvitløksbåt», hvis det sier deg noe. En halv hvitløk utgjør vanligvis ca 4-6 hvitløksfedd.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste