ANNONSE - SANTA MARIA

Jeg har inngått et samarbeid med Santa Maria, og ved å bruke deres krydder skal jeg i løpet av 2018 ta dere med på en spennende reise i gode smaker. Første stopp på reisen var Asia og en deilig nudelsuppe med kylling og andre stopp var i Marokko hvor lammeskanker sto på menyen.
Nå er det Norge, sommer og grillmat som står for tur!

Det meste kan grilles, og krydderblandinger, marinader, sauser og tilbehør med deilig krydder bidrar til å heve smaken. Jeg kan i dag friste med blant annet et smaksrikt grillkrydder som tar kjøtt og kylling til nye høyder, en deilig marinade som gir grønnsakene på grillen det lille ekstra - og chilismør som topper det hele. Jeg har her valgt entrecôte og grønnsaker som blant annet fennikel, paprika og squash, men du kan benytte for eksempel svin eller kylling isteden - og grønnsaker etter smak og behag. Varier og eksperimenter med krydder og deilige smaker - og bli en grillmester du også!

Annonse

Ingredienser

KJØTT & GRØNNSAKER

700-800 g entrecôte av storfe
1 fennikel , i skiver på langs
2 rødløk , delt i to
2 rød paprika , i grove biter
1 squash , i skiver på langs
8 poteter
12 cherrytomater , i klaser
frisk basilikum , til dekor

MARINADE

1 dl olivenolje
1 neve basilikum eller 1 ts Santa Maria basilikumpaste
2 fedd hvitløk eller 2 ts Santa Maria hvitløkspaste
1/2 sitron (saften), smak til
salt og pepper , smak til

GRILLKRYDDER

3 ss Santa Maria røkt paprikapulver
2 ss Santa Maria paprikapulver
2 ss Santa Maria chilipulver
1 ss Santa Maria sort pepper (malt)
1 ss Santa Maria hvitløkspulver
1 ss Santa Maria oregano
1 ts Santa Maria kajennepepper
2 ss salt
2 ss brunt sukker

CHILISMØR

200 g smør (romtemperert)
1/2 - 1 rød chili , finhakket eller ca. 1 ts Santa Maria chilipaste
2 fedd hvitløk eller 2 ts Santa Maria hvitløkspaste
1/2 sitron (saft og finrevet skall)

SLIK GJØR DU

CHILISMØR

Kjør romtemperert smør, chili, hvitløk, sitronskall og sitronsaft med stavmikser eller lignende, til alt er godt blandet. Du regulerer selv styrken på chilismøret med mengden chili du tilsetter. Smak deg frem! Fordel blandingen på litt plastfolie og rull den stramt sammen, slik at du får en pølse. Slå en knute på hver side og legg chilismøret i fryseren en halvtimes tid. Oppbevar chilismøret i kjøleskapet frem til servering, og skjær den deretter opp i tykke skiver.

Grillet entrecôte med marinerte grønnsaker og chilismør

GRILLEDE MARINERTE GRØNNSAKER

Skjær opp grønnsakene som angitt over. Ha alle ingrediensene til marinaden i en liten bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Pensle grønnsakene med ca. halvparten av marinaden, og la dem gjerne ligge å marinere et par timer, dersom du har tid til det. Tørk deretter av marinaden med litt kjøkkenpapir og grill grønnsakene på direkte varme (les mer om direkte/indirekte varme her) i noen minutter på hver side, til de er møre og fine. Jeg har en egen grillpanne som jeg setter på grillen og griller grønnsakene på, som gjør det enkelt å grille grønnsakene, samtidig som den gir fine grillriller. La cherrytomatene grille med de siste 5 minuttene.

Grillet entrecôte med marinerte grønnsaker og chilismør

Drypp resten av marinaden over de grillede grønnsakene, og dryss eventuelt over litt frisk basilikum.

Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og tre potetene på grillspyd. Dersom du benytter grillspyd av tre bør du bløtlegge dem i vann i minst 20 minutter før du legger dem på grillen. Pensle potetene med litt av marinaden og grill dem sammen med de øvrige grønnsakene.

Grillet entrecôte med marinerte grønnsaker og chilismør

GRILLKRYDDER & ENTRECÔTE

Bruk måleskje og mål opp krydderet. Ha det i en liten bolle og rør godt sammen. Nå har du grillkrydder for mange grillkvelder fremover. Ha krydderet i lufttett glass, så holder det seg i flere måneder fremover.

Grillet entrecôte med marinerte grønnsaker og chilismør

Skjær opp kjøttet i 4 like tykke biffer. Gni inn kjøttet med grillkrydderet og stek det på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i ca. 10 minutter før servering.

TIPS & SERVERING

Ha alt klart før du begynner å grille. Begynn med potetene, deretter kjøttet og fennikelen – og grill resten av grønnsakene mens kjøttet hviler. Skjær opp chilismøret i litt tykke skiver som legges oppå kjøttet. Nytes umiddelbart, i godt selskap og gjerne med en god rødvin i glassene.

Grillet entrecôte med marinerte grønnsaker og chilismør

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Santa Maria Norge, som blant annet forhandler krydder slik at du kan gjenskape smaker fra hele verden hjemme på ditt eget kjøkken. Krydder fra Santa Maria blir grundig renset i flere trinn, og gjennomgår ulike tester for å sikre at produktet er trygt og at det inneholder riktig mengde flyktige oljer som er viktige for smaken. Sluttproduktet er 100% rent. Se Santa Marias tips og triks for en vellykket BBQ her. Santa Marias produkter finner du hos Coop og butikker i Norgesgruppen.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Elsker oppskriftene dine
  Må innrømme at jeg ikke likte at du samarbeider med Santa Maria… bruker,kjøper ingenting fra dem… men heldigvis kan man kjøpe annet

  1. Hyggelig å høre at du liker oppskriftene mine!

   Leit å høre at du ikke liker samarbeidet med Santa Maria. Jeg velger mine samarbeidsparter med omhu, og Santa Maria er en seriøs aktør som har mange gode produkter. Blant annet bruker jeg krydderet deres og asiatiske produkter. Siden jeg lager maten fra bunnen av benytter jeg ikke halvfabrikata-produktene deres, og de er heller ikke omfattet av samarbeidet.

 2. Jeg prøvde oppskriften to ganger. Både med santa Maria og annet fra innvandrersjappa.

  Det smakte likt, så det er ikke nødvendig å bruke Santa Maria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.