Sist helg kom sommeren til Østlandet og da vi fikk innviet vår nye Webergrill på hytta. Hjemme hos oss har vi ofte en tradisjonell arbeidsfordeling når det kommer til grilling, mor lager tilbehøret og far griller. Siden vi driver og snekrer en ny terrasse på hytta og også har en tradisjonell arbeidsfordeling der, dvs far snekrer, falt ansvaret for grillingen (og overoppsynet med lillebror) på mor denne gangen, og da er utfordringen å gjøre det enkelt uten at det går på bekostning av smaken. Dette lyktes jeg bra med (med litt inspirasjon fra www.matprat.no). Gode tips og oppskrifter må deles - til tre trenger du omtrent:

Ingredienser

Grillet entrecôte

entrecôte , i skiver
olivenolje
salt og grovkvernet pepper

Grønnsaksspyd

1/2 squash , i tykke skiver
1 rød paprika , delt i 6 biter
6 cherrytomater
6 sjalottløk
olivenolje

Urtesaus

1/2 boks lettrømme
friske krydderurter , finhakket
sitronsaft litt
salt og pepper

Basilikumcouscous

couscous , tilberedt etter anvisningen på pakken
1 smør
1 rødløk , finhakket
frisk basilikum , finhakket
sitronsaft litt

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene til grillspydene og tre de på grillspydene. Benytter du trespyd bør du legge de i vann ca 30 minutter før du skal benytte de. Pensle grønnsakene med litt olivenolje. (Grillspydene kan fint gjøres klar på forhånd og oppbevares i kjøleskapet.) Grilles i ca 5 minutter, til grønnsakene er møre og fine.

Pensle kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grilles på sterk varme 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttet, til kjøttsaften såvidt pipler opp. La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Tilbered couscous etter anvisningen på pakken. Fres løken på lav til middels varme til løken blir blank og myk. Rør inn løk, smør og basilikum i den ferdige couscousen og smak til med sitronsaft.

Rør sammen ingrediensene til urtesausen og smak til med salt, pepper og en real skvis med sitronsaft. Urtehagen min på hytta bugner av mange sorter friske og fine krydderurter og jeg benyttet derfor litt av hvert. Bruk det du har av urter tilgjengelig, feks basilikum, oregano eller mynte.

Server det grillede kjøttet og grillspydene sammen med couscousen,  med urtesausen som tilbehør. Noe å tenke på i pinsen kanskje?

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste