Omtrent daglig tikker det inn eposter med spennende tilbud og forespørsler knyttet til matbloggen. Mye må jeg dessverre takke nei til, rett og slett fordi døgnet ikke har nok timer til alt jeg vil gjøre. Men da Dagbladet ringte og ville ha meg med på en matsak var det vanskelig å takke nei. Ferieplaner ble skjøvet litt på og i dag venter jeg altså besøk av journalist og fotograf fra Dagbladet. På menyen står grilltilbehør og jeg skal lage 6 enkle retter. Det blir spennende og resultatet kommer nok også på bloggen etterhvert.
Grillmat står også på menyen på bloggen i dag. Det har vært utrolig stor respons på mandagens innlegg, hvor jeg testet ildfaste fat på grillen med stort hell. Her kommer nok et tips og oppskrift, som både kan benyttes som forrett og lunsj/smårett. Dette er vår lunsjfavoritt i ferien så langt. Finn frem:

Ingredienser

asparges
Moderat saltet spekeskinke eller parmaskinke
pinjekjerner
olivenolje
cherrytomater
parmesan
eventuelt salat og balsamicoeddik

SLIK GJØR DU

Brekk eller skjær av den nederste delen av aspargesen, og skrell stilken om nødvendig. Surr spekeskinke rundt 1-2 asparges og legg med skjøten ned i det ildfaste fatet. Hell over olivenolje slik at bunnen er dekket, og ha på litt salt og en neve pinjekjerner. Fordel cherrytomatene langs kanten og sett det ildfaste fatet på varm grill og ha på lokket. Når du skal tilberede mat i ildfast fat på grillen er det viktig at fatet har en plan og uglassert bunn og at det tåler varmen. Bunnen i det ildfaste fatet skal alltid er dekket med væske eller fett. Følg med underveis og fyll eventuelt på mer om nødvendig. Grilltiden vil variere etter temperatur, avstand til varmekilden og hvor mye du har oppi fatet ditt.

Følg med og rist litt på formen underveis, slik at aspargesen blir grillet på alle sider. Sjekk om aspargesen er ferdig ved å stikke en kniv i den for å kjenne om den er mør, og klar for servering. Mine asparges var ferdig etter omtrent 10 minutter.

Ha på noen rause skiver med parmesan og server aspargesen gjerne sammen med litt salat og godt brød, for eksempel eltefri foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åh, dette så fantatisk god ut! Jeg har dersverre ingen ildfast form til grillen, men kan man steke dette i ovnen med et greit resultat, også?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste