Vi er inne i aspargessesongen, og nå er det bare å fråtse i godsakene når de er på sitt aller, aller beste. Som tilbehør til aspargesen serverer jeg i dag et deilig sitronsmør og en godt modnet spekeskinke. Denne retten kan du servere som smårett, eller prøv den som forrett neste gang du skal grille. Ha alt på et serveringsfat og la gjestene forsyne seg selv, enkelt og greit. Som smårett til 2-3 eller som forrett til 4-5 trenger du omtrent:

Ingredienser

1 bunt asparges
salt og sukker
olivenolje litt
100 g smør mykt
1 sitron
2 ss pinjekjerner , ristet
100 g god spekeskinke (ca.)
brød

SLIK GJØR DU

 

tind spekeskinke, asparges og sitronsmør

Smelt 1 ss av smøret og tilsett revet skall av en sitron og saft av 1/2 sitron. La det avkjøles i ca 10 minutter, sil blandingen og ha det deretter i en bolle sammen med resten av smøret. Visp smøret og sitronblandingen godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visper. Ha sitronsmøret i en liten skål og sett det kaldt mens du lager ferdig aspargesene.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de så vidt tar litt farge.

tind spekeskinke, asparges og sitronsmør

Skjær av eller brekk av den nederste delen av stilken til aspargesen, der den knekker naturlig. Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker, og kok aspargesen i ca 2 minutter. Hell av vannet og legg aspargesene i kaldt vann. Grill deretter aspargesene på grillen (eller i grillpanne), ca 2 minutter på hver side, til de så vidt tar litt farge. Grill gjerne også resten av sitronen slik at de får litt farge.

Ha aspargesene på et serveringsfat og strø pinjekjernene over. Serveres med spekeskinken, sitronsmøret og sitronbåtene som tilbehør, og godt brød, selvsagt. Noe å tenke på i helgen, kanskje?

tind spekeskinke, asparges og sitronsmør

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste