Det er nesten for godt til å være sunt! Grønne, knasende og friske asparges med sitron, litt olivenolje og høvlet parmesan. Enkelt er det også, prøv selv da vel:

Ingredienser

1 bunt grønne asparges
1 sitron , delt i to
salt, sukker og sitron i kokevannet
1 neve gresskarkjerner , ristet
parmesan , i flak
olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

 

Asparges med sitron og parmesan

Skjær 2-3 cm av stilkenden av aspargesen, eller knekk den av der den knekker naturlig. Skrell den nederste delen av stilken med en potetskreller eller lignende. Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker, og en skvis sitronsaft, og la aspargesen trekke i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er nesten møre. Stopp kokeprosessen ved å ha aspargesen i rikelig med kaldt vann, la dem renne helt av og grill dem deretter på grillen eller i en grillpanne til de har fått litt farge og er møre og fine. Grill gjerne også halve sitroner sammen med aspargesen. (Alternativt kan du grille aspargesen uten forutgående koking, på indirekte varme, til de er møre og fine. Ønsker du ikke å grille kan du koke dem 3-4 minutter, til de er passe møre og deretter stoppe kokeprosessen i kaldt vann, som beskrevet ovenfor.)

Rist gresskarkjerner (eller pinjekjerner) i en tørr stekepanne.

Legg den grillede aspargesen på et serveringsfat, strø over en neve ristede gresskarkjerner (eller pinjekjerner) og ringle over din beste olivenolje (og gjerne litt balsamicoeddik). Serveres med høvlet parmesan og grillet sitron. Retten kan nytes som den er, eller for eksempel sammen med en god spekeskinke og godt brød. Passer også godt som tilbehør til de fleste grillede fiske- og kjøttretter.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Oii, dette så deilig ut!

    Jeg har nettopp skrevet et lite innlegg om en fantastisk god og enkel antioksidant-snacks på bloggen min. Titt gjerne innom! Jeg legger også ut mange deilige vegetaroppskrifter etter hvert, kanskje du er interessert i å prøve ut noen av dem hvis hun ønsker 🙂

  2. Asparges er faktisk en favoritt hos mine tre barn, tro det eller ei. Kan være fint å variere litt på severingsmåten, så dette kan vi nok prøve ut med stort hell 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste