Har du gravet laks og litt rugbrød i huset er du godt på vei til en liten forrett/apetittvekker som passer fint før romjulsmiddagene. Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

8 skiver gravet laks
4 skiver rugbrød tynne, ristet
3 ss seterrømme
3 ts pepperrot revet (smak deg frem)
salt og pepper
rødløk i små terninger
frisk dill eller gressløk (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Du kan benytte brødet som det er, eller lage sprø rugbrødchips. Skjær rugbrødet i tynne, tynne skiver. Finn frem to stekebrett. Legg på et ark med bakepapir på det ene stekebrettet, fordel de tynne rugbrødskivene over og ha deretter et nytt ark med bakepapir oppå brødet. Legg deretter det andre stekebrettet over, legg på et lodd eller lignende, og sett stekebrettene i stekovnen. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, til brødet er sprøtt. Snu skivene et par ganger i løpet av steketiden, og følg med mot slutten.

Ha rømmen i en liten bolle og smak til med revet pepperrot, til du får ønsket styrke. Du kan fint benytte revet pepperrot på tube. Smak også til med salt og pepper.

Anrett lakseskivene oppå rugbrødet og ha en liten klatt av pepperrotkremen. Dryss litt hakket rødløk over og pynt med friske krydderurter.

Enjoy!

(Ønsker du å benytte røkt laks istedet kan du gjerne ta en titt på denne oppskriften.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ahh det här är ju verkligen en härlig, enkel förrätt med underbara skandinaviska smaker! God härlig mat i vardagen och till fest – precis som min devis.
    Allt gott önskar jag dig och alla dina läsare för det nya året!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste