I dag kan jeg friste med en deilig kyllingrett med en smakfull sennepsaus, spinat, tomat og parmesan. Alt tilberedes i en og samme form, hvor alle de gode smakene fra kyllingen og grønnsakene er med og setter en deilig smak på sausen. Enkel og smakfull helgemat - eller hverdagsmat, hvis du vil kose deg litt ekstra!

Annonse

Ingredienser

KYLLING & GRØNNSAKER

3-4 kyllingbryst
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
150 g spinat
8 cherrytomater , delt i to
nøytral olje
salt og pepper

SENNEPSAUS & TILBEHØR

2 1/2 dl kremfløte (evt. matfløte 20%)
2-3 ts dijonsennep (smak til)
1/2-1 ss kyllingfond (smak til)
pepper
75 g parmesan , finrevet
frisk timian (kan sløyfes)
4 porsjoner ris , pasta eller poteter

SLIK GJØR DU

Gratinert kylling med spinat og parmesan Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Finn frem en ildfast form som er ca. 23 cm i diameter eller som akkurat rommer kyllingen du skal steke (formen bør ikke være for vid, for å unngå at den deilige sennepssausen fordamper). Smør formen med litt nøytral olje.

Skjær løken i tynne båter og stek den på middels varme til den er blank og myk. La hvitløken surre med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter spinaten og rør godt sammen, til den begynner å falle sammen. Krydre med salt og pepper. Ha spinatblandingen og tomatene i det ildfaste fatet.

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i nøytral olje til den er gyllen på begge sider. Legg deretter kyllingen oppi det ildfaste fatet, oppå spinatblandingen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av det ene kyllingbrystet. Gi matfløten et forsiktig oppkok, og smak til med dijonsennep, kyllingfond (eventuelt litt av en smuldret buljongterning) og nykvernet sort pepper. Hell blandingen oppi formen, og strø revet parmesan over. Stekes ved 175 grader, midt i ovnen, til steketermometeret viser 67 grader. Det tar 15-20 minutter, avhengig av hvor store kyllingbrystene er, hvor lenge du har forstekt dem, samt stekeegenskapene til ovnen din. Ta formen ut av stekeovnen og la den hvile i ca. 10 minutter.

Dryss gjerne over friske urter og server umiddelbart, med for eksempel pasta, poteter eller ris som tilbehør. Gratinert kylling med spinat og parmesan VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette ble lørdagsmiddagen hos oss, kjempegodt! Skal bruke mer grønnsaker i forhold til kylling neste gang, men ellers kommer det sikkert å bli en favoritt hjemme hos oss! Takk for super oppskrift!

 2. Hei Trine.

  Denne middagen var kjempe god. Den skal jeg servere til mine venner. Du har så mange fine oppskrifter. Du er bare helt rå.

 3. Nok en knallgod oppskrift fra deg. Dette er også deilig og lettvint gjestemat…..blir ikke lenge til neste gang!!

 4. Jeg laget denne i dag. Smakte veldig godt, men sausen delte seg, den var ikke god og kremet. Lurer på om det er vanlig

 5. Ved middagsbordet:
  Mannen: « mmmm dette var kjempegodt»!
  Jeg fornøyd : «og så lett som det var å lage. Tror nesten jeg må kalle Trine «bestevenninna» mi
  Mannen: « tror nesten hun er bestevenninna mi også 🙂 «
  Takk for nok en super oppskrift – strålende fornøyde her 😀

 6. Sausen skilte seg hos meg også. Det ble direkte uappetittlig, så spiste kun kylling og poteter. Hva gjør jeg galt?

  1. Det er det vanskelig for meg å si noe om. Dersom du har fulgt oppskriften til punkt og prikke kan det evt. være noe med råvarene du benyttet.

 7. Etter fire dager i Spania var det godt å komme hjem til bloggen din Trine!! I går lagde jeg denne, men med laks i stedet for kylling. Det ble kjempegodt!!

 8. Hei, sausen skilte seg hos meg og da så ikke middagen helt bra ut selv om det smakte godt :-)….jeg hadde benyttet en blanding av matfløte på 20% og 10% (lagde dobbel porsjon av saus). Jeg hadde en rask oppkok av fløten før jeg tømte fløten over kyllingen…..leste i ettertid at matfløte med 20% fett er kokestabil og tåler småkoking, mens lettere matfløte med 10% fett kun tåler et raskt oppkok før den skiller seg. Kanskje det var grunnen da sausen fortsetter å småkoke inne i ovnen sammen med kyllingen :-/

 9. Så dumt at den sausen skilte seg. Jeg har ikke opplevd dette selv, men antar at det skyldtes at du benyttet lettere matfløte.

 10. Så deg på God Morgen Norge i dag, og denne retten frister !!! men det er en ting jeg lurer på, som jeg aldri helt har skjønt….buljong etc…det står kyllingfond….jeg har kjøpt det før, men skjønner ikke helt hvordan jeg bruker det 🙂 skal den vannes ut (den flytende), eller helles rett i «retten». Og buljongterning….skal den «hives» rett i retten, eller koke med vann først, og isåtilfelle, hvor mye vann ? Også har man den «gele aktige» buljongen,,skal den blandes med vann, eller rett i retten ? 🙂 gleder meg til å prøve denne retten 🙂
  PS ! Lagde eplekaken din forrige uke, den var mega god !!! Hilsen Trine

  1. I denne oppskriften er det ikke nødvendig å blande ut fonden/buljongterningen i vann. Bare tilsett fonden i fløten eller smuldre litt av buljongterningen oppi (smak deg frem ift mengde). Lykke til!

   Så hyggelig å høre at eplekaken falt i smak. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.