I dag kan jeg friste med en deilig kyllingrett med en smakfull sennepsaus, spinat, tomat og parmesan. Alt tilberedes i en og samme form, hvor alle de gode smakene fra kyllingen og grønnsakene er med og setter en deilig smak på sausen. Enkel og smakfull helgemat - eller hverdagsmat, hvis du vil kose deg litt ekstra!

Annonse

Ingredienser

KYLLING & GRØNNSAKER

3-4 kyllingbryst
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
150 g spinat
8 cherrytomater , delt i to
nøytral olje
salt og pepper

SENNEPSAUS & TILBEHØR

2 1/2 dl matfløte
2-3 ts dijonsennep (smak til)
1/2-1 ss kyllingfond (smak til)
pepper
75 g parmesan , finrevet
frisk timian (kan sløyfes)
4 porsjoner ris , pasta eller poteter

SLIK GJØR DU

Gratinert kylling med spinat og parmesan

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Finn frem en ildfast form som er ca. 23 cm i diameter eller som akkurat rommer kyllingen du skal steke (formen bør ikke være for vid, for å unngå at den deilige sennepssausen fordamper). Smør formen med litt nøytral olje.

Skjær løken i tynne båter og stek den på middels varme til den er blank og myk. La hvitløken surre med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter spinaten og rør godt sammen, til den begynner å falle sammen. Krydre med salt og pepper. Ha spinatblandingen og tomatene i det ildfaste fatet.

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i nøytral olje til den er gyllen på begge sider. Legg deretter kyllingen oppi det ildfaste fatet, oppå spinatblandingen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av det ene kyllingbrystet.

Gi matfløten et forsiktig oppkok, og smak til med dijonsennep, kyllingfond (eventuelt litt av en smuldret buljongterning) og nykvernet sort pepper. Hell blandingen oppi formen, og strø revet parmesan over. Stekes ved 175 grader, midt i ovnen, til steketermometeret viser 67 grader. Det tar 15-20 minutter, avhengig av hvor store kyllingbrystene er, hvor lenge du har forstekt dem, samt stekeegenskapene til ovnen din.

Ta formen ut av stekeovnen og la den hvile i ca. 10 minutter. Dryss gjerne over friske urter og server umiddelbart, med for eksempel pasta, poteter eller ris som tilbehør.

Gratinert kylling med spinat og parmesan

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ble lørdagsmiddagen hos oss, kjempegodt! Skal bruke mer grønnsaker i forhold til kylling neste gang, men ellers kommer det sikkert å bli en favoritt hjemme hos oss! Takk for super oppskrift!

  2. Hei Trine.

    Denne middagen var kjempe god. Den skal jeg servere til mine venner. Du har så mange fine oppskrifter. Du er bare helt rå.

  3. Nok en knallgod oppskrift fra deg. Dette er også deilig og lettvint gjestemat…..blir ikke lenge til neste gang!!

  4. Jeg laget denne i dag. Smakte veldig godt, men sausen delte seg, den var ikke god og kremet. Lurer på om det er vanlig

  5. Ved middagsbordet:
    Mannen: « mmmm dette var kjempegodt»!
    Jeg fornøyd : «og så lett som det var å lage. Tror nesten jeg må kalle Trine «bestevenninna» mi
    Mannen: « tror nesten hun er bestevenninna mi også 🙂 «
    Takk for nok en super oppskrift – strålende fornøyde her 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.