Vi har endelig fått en fiskebutikk i nærmiljøet, med rikholdig utvalg av fin og fersk sjømat. Bak disken hos Sjøveien på Strømmen Storsenter møter jeg alltid en smilende betjening og får ofte med et godt råd eller to på kjøpet. Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus, syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker. Et nydelig måltid, rett og slett.

Ingredienser

FJELLØRRET OG RØMMESAUS (4 porsjoner)

2 fjellørret , filetert(ca 800 gram)
salt og pepper
smør
1 boks creme fraiche (eller rømme)
finhakket gressløk
1 sitron

OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER

8-10 mandelpoteter , i båter
250 g minigulrøtter , delt i to på langs
olivenolje
salt og pepper

AGURKSALAT

1 agurk , i tynne skiver
½ dl vann
½ dl eplesidereddik eller annen eddik (5-7%)
2 ss sukker (ca.)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

 

Vask mandelpotetene godt (eller skrell dem) og skjær dem opp i jevnstore båter. Vask gulrøttene og del dem i to på langs. Legg potetene i et ildfast fat eller lignende, ringle over litt olivenolje og krydre med maldonsalt og pepper. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) midt i ovnen. Etter ca 10 minutter steketid legger du gulrøttene i formen sammen med potetene, og stek i ytterligere 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og også har fått litt farge (total steketid 30-35 minutter). Dersom du benytter andre poteter og vanlige gulrøtter må du påregne noe lengre steketid.

Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper til agurksalaten. Smak deg frem til du får en fin balanse mellom det syrlige og søte. Vask agurken og skjær den opp i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin, hvis du har (eller ostehøvel). Ha agurkskivene oppi vinaigretten. La det trekke i minst 20 minutter, men gjerne lengre.

agurksalat

Skrap skinnet på fisken og skjær ut filetene. Hvis du ikke ønsker å filetere fisken selv er det hjelp å få av de som står bak disken på Sjøveien. Tørk den ferdige fileten godt, og skjær tre skråsnitt i skinnet. Krydre filetene med salt og pepper og stek dem i litt smør, med skinnsiden ned. Stekes på middels varme i ca 3 minutter. Snu filetene og tilsett creme fraiche eller rømme i stekepannen. (Rømme sprekker når den varmebehandles, så vil du ha en jevn saus bør du benytte creme fraiche.) La det putre et par minutter, ta ut ørreten og rør creme fraiche-/rømmeblandingen sammen. Smak til med nypresset sitron, salt, pepper og rikelig med hakket gressløk. Legg ørreten tilbake i sausen og la den ligge 1-2 minutter på lav temperatur, slik at filetene holder seg varme.

Fjellørret med rømmesaus, agurksalat og ovnsbakte rotgrønnsaker 1

Server ørretfileten sammen med de ovnsbakte rotgrønnsakene og agurksalaten. Gi retten et dryss med hakket gressløk og server gjerne et par sitronbåter ved siden av.

Velbekomme!

Denne oppskriften er utviklet etter oppdrag fra Strømmen storsenters blogg og tidligere publisert her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei hei

    Har laget et innlegg om bloggen din på bloggen min, og lånte to av dine bilder.
    Håper du synes det er greit, hvis ikke så må du si fra så skal jeg slette dem.
    Har virkelig fått et annet forhold til det å lage mat etter at jeg oppdaget bloggen din og ville så gjerne dele det med andre.

    Ha en fin dag

  2. Vi lagde dette til middag i dag. Har aldri spist bedre fiskemiddag. Takk for at du deler så nydelig mat med oss Trine. Nå skal de sies at ørreten var selvfisket i Øyungsvannet på Ringsakerfjellet. Nam nam

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste