Da er det slutt på en lang juleferie for min del, og hverdagen banker ubønnhørlig på døra igjen. Det nye året hilses velkommen med en fiskesuppe med litt fart i, som denne tomatiserte suppen med chili. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g torskefilet eller annen fisk etter ønske, i jevnstore terninger
1 liten løk , i grove biter
1/2 rød chili (smak til) (ca.), finhakket
2-4 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrøtter , i biter
1 bit sellerirot , i biter
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
7 dl vann
1 terning fiskebuljong (eller grønnsaksbuljong)
salt og pepper
frisk dill, hakket
aïoli (kan sløyfes)
ristet brød

SLIK GJØR DU

 

Fres løken i litt smør eller olje, og tilsett etter hvert gulrøtter, sellerirot, chili og hvitløk. La det surre på middels varme et par minutter, men pass på at hvitløk og chili ikke svir seg. Tilsett tomatpuréen og la det surre et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater, vann, buljongterning (du kan selvsagt benytte kraft hvis du har det tilgjengelig). La suppen koke til grønnsakene er såvidt møre, og smak til med salt og pepper.

Tilsett deretter fisken og la den stå å trekke i ca tre minutter, til den er ferdig. Ikke rør i gryta for da går fisken i oppløsning. Gi retten et dryss med hakket, frisk dill, og server umiddelbart, gjerne med aïoli og ristet brød som tilbehør.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. prøv med revet parmesan oppå ristet brød med aioli – det er bare nydelig til tomatisert fiskesuppe!

  2. Hadde denne suppen i går og den falt i smak hos nesten hele familien.
    Hadde en hel chilli oppi så sønnen syntest suppa var go men litt sterk og det var vel eneste innvenning.

  3. Jeg tilsatte en pose middagsris med villris og byttet ut torsken med laks og fikk en nydelig fyskegryte 🙂

  4. Jeg og ei venninne lagde denne til middag på hybelen nå. Veldig rask, sunn og smakfull. Vi hadde ikke frisk dill til, men byttet ut 1/2 buljongterning med fiske- og soyasaus. Som student var denne middagen snill med lommeboka.

  5. Hei Trine. Takk for en fantastisk fin blogg, men mange lekre retter. Denne fiskesuppen var aldeles nydelig. Tror du at det går å ha en liten skvett med kokosmelk i? Har du prøvd det?

  6. Jeg brukte en hel chili pluss litt kyennepepper og den ble akkurat så sterk at jeg svetta litt på overleppa, slik jeg liker. Resten av familien er ikke kommet hjem enda, og jeg lurer på hvordan jeg skal oppbevare den til de kommer hjem. Blir den god om den varmes opp? Bør jeg kjøle den ned og sette den i kjøleskapet, eller kan den stå på plata på lav varme i to timer? Mangler kunnskap om sånt merker jeg.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste