Denne deilige limonaden serverte jeg i familie- og venneselskapet til Mathias, som velkomstdrikke til små og store gjester. Friske bær nedfrosset i isbitformer setter en ekstra spiss på det hele, både smaksmessig og visuelt. Limonaden ble servert i en gammel gullfiskbolle (som aldri har huset noen gullfisk) og gjestene forsynte seg selv, mens vertskapet grillet burgere og pølser til sultne gjester som kom rett fra jobb og barnehage. Til ca. 3 liter limonade trenger du:

Ingredienser

friske bær + vann til isbiter
2 dl vann
350 g sukker (ca.)
5 sitroner revet skall
2 lime revet skall
8 sitroner saften
2 lime saften
1 1/2 l sitronbrus
1/2-1 l farris eller lignende
1 sitron , i skiver
1 lime , i skiver

SLIK GJØR DU

Finn frem en isbitform og lag isbiter av bær og vann. Jeg benyttet her blåbær og bringebær.

Lag deretter sitruslaken. Den kan gjerne lages et par dager før servering. Kok opp vann og sukker. Bruk gjerne økologiske sitroner og lime, hvis du får tak i det. Vask og tørk sitrusfruktene godt og riv skallet med et zesterjern eller lignende (kun det gule/grønne). Ha skallet oppi sukkerlaken og la det trekke (skal ikke koke) i ca. 15 minutter. Press sitronsaft og limesaft og ha oppi sukkerlaken. La det trekke i ytterligere 5 minutter. Sil blandingen og sett den til avkjøling. (Oppskriften gir ca. 7 dl sitruslake.)

Rett før servering heller du sitruslaken oppi en stor bolle og tilsetter sitronbrus og farris til du får ønsket styrke på limonaden din. Tilsett deretter sitron- og limeskiver, samt isbitene – og server umiddelbart og gjerne med sugerør til. Noe å tenke på til sommerfesten, kanskje?

FARGERIK SITRUSLIMONADE

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!

    Takk for at du deler fantastiske oppskrifter med oss. De blir flittig brukt! 🙂
    Jeg vurderer å servere denne som velkomstdrink på sommerfest førstkommende torsdag. Lurer da på hva slags sprit du tror vil egne seg best? Har en flaske absolutt sitron som har fått stå uåpnet i årevis. Kunne det være noe, eller blir det for mye stron? Og hvor mye sprit tenker du er passende til oppskriften?
    Mvh Mona

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste