I hagen strutter epletreet med deilige røde og gode epler. Og de kommer godt med - i første omgang i epleterte, eplemarmelade, råkostsalat - og i suppe. Sistnevnte var en sikker vinner hos både store og små forleden.
Når du først er i gang kan det være lurt å lage opp en god porsjon, så har du kan unne deg en liten slant litt senere i uka også.
Til 4 trenger du omtrent:

Ingredienser

Eplesuppe

6 epler , skrelt og uten kjernehus
6-7 dl vann
1 sitron (ca. )smak til! , saften
6-7 ss sukker smak til!

Tilbehør

Friske epleskiver
vaniljeis

SLIK GJØR DU

Skjær eplene i mindre biter og ha de i en kjele sammen med vann, sitronsaft, kanelstang og litt av sukkeret. Kok opp og la det koke på svak varme til eplene er myke. Kjør epleblandingen med en stavmikser eller i en foodprosessor til du får en glatt blanding. Smak eventuelt til litt mer sukker. Avkjøl suppen og sett den etterpå et par timer i kjøleskapet.

Eplesuppen serveres kald med vaniljeis (kan sløyfes) og tynne eplebiter.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for mange flotte oppskrifter!

    Denne suppen ble laget av 24 epler i går og skal være med på kursvest i dag. Min suppe ble imidlertid ikke klar i det hele tatt og jeg lurer om du har noen tips til hva man bør passe på for å få den så klar som din. Forøvrig vil jeg prøve med grønne epler neste gang for å få en friskere eplesmak. Fikk ikke tak i norske røde epler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste