Vinterferien går mot slutten og vi må forlate hytta etter fine og avslappende dager. På hytta er det beskjedent utvalg i skuffer og skap, og når søtsuget melder seg er det opp til basisingredienser og fantasien hva som havner på bordet. Som for eksempel denne deilige desserten, som vekte gode pannekakeminner. Til 4-5 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

2,5 dl hvetemel
½ ts salt
2 dl melk
½ dl eplejuice (kan evt erstattes med melk)
3 ss smør
2 ss honning (kan evt erstattes med sukker)
2 egg
4 epler i små terninger
3 ss smør
2-3 ss brunt sukker
2-3 sitronsaft
melis

SLIK GJØR DU

Bland sammen mel, salt, melk og eplejuice til en jevn røre. Rør ut honningen i det smeltede smøret og ha i røra. Rør inn eggene, ett av gangen. La røra svelle i minst 30 minutter. Du skal nå ha en ganske tyktflytende røre, så tilsett eventuelt mer mel hvis den er for tynn, eller mer melk om den er for tykk.

Stek små pletter i smør, 3 i hver runde. Skrell eplene og del i små terninger. Stek eplebitene i smøret og strø brunt sukker over. Når eplebitene er møre smaker du til med sitronsaft og eventuelt mer sukker.

Anrett pletter og eplebiter lagvis. Ringle eplesjy over og gi retten et lite melisdryss før servering. Serveres med en kule vaniljeis, en klatt stivpisket kremfløte eller litt vaniljekesam.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Utrolig flott og inspirerende blogg! Ikke bare er du god på mat, men også fotografering av rettene du lager. Har du noen tips til innstillinger ved fotografering av matretter innendørs?

    1. Jeg benytter stort sett et standardprogram som heter «naturmakro», setter blitsen i taket og benytter av og til reflektor. Gleder meg til lysere tider og lengre dager. Mye morsommere å fotografere da! 😉

  2. Mmmm, som vanlig får man vann i munnen av oppskriftene og bildene dine.
    Jeg har testet mange av oppskriftene dine og hver gang er vi superfornøyd 🙂 Favoritten akkurat nå er chiliburger

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste