Endelig fredag, ukas beste dag! For oss innebærer det at skuldrene senkes etter en hektisk uke, og huset bringes tilbake i noenlunde ryddig og ren tilstand. Dette belønnes med en sen middag med god mat og gjerne litt god vin til. Pizza står ofte på menyen, og av og til slår vi til med en biff, slik vi gjorde sist helg. Kombinert med lune tomater, portvinssaus og ovnsstekte potetbåter ble det en god match, som mer enn gjerne anbefales videre. Enten det er fredag, lørdag eller en helt annen dag. Til et romantisk måltid for to trenger du omtrent:

Ingredienser

Biffene

2 skiver entrecôte,
salt og pepper
olje og smør til steking

Portvinsaus

1-2 ts rødløk finhakket
1 dl portvin
1 dl kjøttkraft
2 ss (usaltet) smør
maizenna eventuelt litt til jevning
salt og pepper

Wokede tomater i godt følge

6-8 cherrytomater , gjerne i forskjellige farger, delt i to
1 rødløk , i båter
1/2 rød paprika , i biter
friske krydderurter , feks timian, grovt hakket
salt

Ovnsbakte potetbåter

poteter
olivenolje
salt og pepper
friske krydderurter eller tørkede ,eventuelt

SLIK GJØR DU

Ovnsbakte potetbåter: Begynn med potetene. Vask og/eller skrell potetene og skjær opp i jevnstore båter. Legg potetbåtene i smurt ildfast fat eller et bakepapirkledt stekebrett. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Tilsett gjerne friske eller tørkede krydderurter om du ønsker det. Forvarm ovnen til maksimal temperatur, sett inn potetene og senk varmen til ca 220 grader. Stek potetene i 25-40 minutter, til de er møre og har fått en gylden farge.

Portvinsausen: Ha portvin og rødløk i en liten kasserolle og kok inn til det er ca 1 ss væske igjen. Rør sammen maizenna og kjøttkraft og rør dette inn i portvinsløken. Pisk inn smøret rett før servering.

Lune tomater: Fres løk og paprika på middels varme, til løken er blank og myk, og paprikaen er mør og fin. Tilsett tomatene og la dem surre med, til tomatene er gjennomvarme. Tilsett grovt hakkede urter og eventuelt et lite dryss med maldonsalt, og grønnsakene er klare til servering.

Biffene: Ha litt olje i stekepannen og sett på sterk varme. Når oljen er varm tilsettes ca 1 ss smør. Stek de krydrede entrecôtene i varm stekepanne, i ca 2-3 minutter på hver side, til kjøttsaften såvidt pipler frem. La entrecoten hvile i 5-10 minutter før servering.

Server biffen sammen med de stekte grønnsakene, ovnsbakte potetene, med en raus skje med saus oppå biffen.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ser fantastisk godt ut. Innser nå at jeg ikke har smakt entrecôte siden jeg bodde hjemme hos mine foreldre. Neste gang jeg ser en fin entrecôte i butikken, skal den få lov å bli med hjem 🙂 I kveld blir det tapas på hotellrommet på Gardermoen, slik min nevø har ytret ønske om.

  2. Denne entreôte’en er fantastisk god ! Portvinssausen fremhever og utfyller det fete kjøttet, og tomatenes sødme og bitterhet kompletterer kjøtt og saus. Vin ! Her er det godt med en litt kraftig vin som har tanniner. De klassiske områdene som Bordeaux og Piemonte er glimrende. Litt råere bourgogne-viner passer også godt. Fyttirakker’n så bra, Trine ! Beansters og Stickan er fans! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste