La barna slippe til på kjøkkenet og få lage favorittrettene sine! Å motivere, inspirere og hjelpe barna våre til å lære å lage mat en av de beste og nyttigste gavene vi kan gi dem – og gir et grunnlag som de vil ha nytte og glede av hver eneste dag resten av livet. Denne oreokaken er en hit hjemme hos oss, og lages ofte av sønnen min på 14 og barnebarna som er noen år yngre. Oppskriften er lånt fra min kokebok for barn, "Trines kokebok for unge kokker", som inneholder 65 oppskrifter til hverdag, helg og fest, delt inn i fire kapitler: etter skoletid – middag – fredagskos – kaker & søte saker. I tillegg er det et innledende kapittel med info om råvarer, kjøkkenutstyr, litt om koking og steking – og ikke minst mange tips som kommer godt med når du skal lage mat.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

OREOBUNN

300 g Oreokjeks (2 pakker)
100 g smør , smeltet

OSTEKREM

300 g kremost (naturell)
75 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
75 g Oreokjeks (1/2 pakke)

TOPPING

75 g Oreokjeks (1/2 pakke)
100 g bringebær (kan sløyfes)

ELEKTRISK UTSTYR

koketopp
kjøkkenmaskin med bakebolle og visp

KJØKKENREDSKAPER

skjærebrett og kniv
form ca. 20 x 20 cm eller rund form 20-22 cm i diameter
liten kjele
kjøkkenvekt
middels stor bolle
2 brødposer
kjevle
bakepapir
måleskje
slikkepott
røreredskap

SLIK GJØR DU

Oreokake

 1. Finn frem alt du trenger av ingredienser og kjøkkenredskaper. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
 2. Finn frem formen og dekk den med bakepapir.
 3. Mål opp smøret og ha det i kjelen, sett koketoppen på litt under middels styrke og la smøret smelte. Hell det smeltede smøret over i en middels stor bolle.
 4. Ha 2 pakker oreokjeks i en brødpose. Ta enda en pose utenpå og legg det på skjærebrettet. Slå forsiktig på kjeksene med et kjevle eller noe annet tungt, til alt er smulete. Ha smulene i bollen sammen med det smeltede smøret og rør til alt er godt blandet.
 5. Hell smulene oppi formen og fordel dem jevnt utover. Klem dem gjerne litt mot bunnen.
 6. Ha kremost, melis og vaniljesukker i bakebollen til kjøkkenmaskinen og kjør maskinen i cirka 1 minutt til alt er godt blandet. Bruk slikkepotten og skrap ned det som eventuelt ha lagt seg rundt kanten av bollen. Tilsett kremfløten, litt etter litt, og kjør blandingen til den er kremete. Det tar cirka 2 minutter, men stopp maskinen og sjekk innimellom, for hvis du visper ostekremen for lenge kan den skille seg og bli klumpete.
 7. Hakk opp den siste pakken med oreokjeks og ha cirka halvparten i ostekremen. Bruk en slikkepott og rør det forsiktig sammen. Ha ostekremen oppå oreobunnen og smør den jevnt utover. Dryss resten av oreosmulene oppå.
 8. Dekk kaken med lokk eller plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer (eller se tips under).
 9. Fordel bringebærene oppå kaken før servering eller server dem ved siden av.

Oreokake

TIPS

 • Du kan lage oreokaken med hjemmelaget oreokjeks, etter denne oppskriften.
 • Dersom du ikke har tid til å vente 4 timer til kaken er klar, kan du sette den 1 time i fryseren og deretter 1 time i kjøleskapet.
 • Flere oppskrifter for barn og unge finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Denne oppskriften har jeg lånt fra «Trines kokebok for unge kokker». Nå får du den til halv pris, kr. 199 hos Norli, se HER. En ypperlig gave til barn, unge og barnefamilier.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Veldig god,men kunne gjerne vært litt søtere,selve kremen,samt litt mindre av krem(ville hatt 2 dl.kremfløte istedefor 3)da den dominerte litt for mye over selve ostekremsmaken. Ellers en enkel og god oppskrift!:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste