- Finn frem alt du trenger av ingredienser og kjøkkenredskaper. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
- Finn frem formen og dekk den med bakepapir.
- Mål opp smøret og ha det i kjelen, sett koketoppen på litt under middels styrke og la smøret smelte. Hell det smeltede smøret over i en middels stor bolle.
- Ha 2 pakker oreokjeks i en brødpose. Ta enda en pose utenpå og legg det på skjærebrettet. Slå forsiktig på kjeksene med et kjevle eller noe annet tungt, til alt er smulete. Ha smulene i bollen sammen med det smeltede smøret og rør til alt er godt blandet.
- Hell smulene oppi formen og fordel dem jevnt utover. Klem dem gjerne litt mot bunnen.
- Ha kremost, melis og vaniljesukker i bakebollen til kjøkkenmaskinen og kjør maskinen i cirka 1 minutt til alt er godt blandet. Bruk slikkepotten og skrap ned det som eventuelt ha lagt seg rundt kanten av bollen. Tilsett kremfløten, litt etter litt, og kjør blandingen til den er kremete. Det tar cirka 2 minutter, men stopp maskinen og sjekk innimellom, for hvis du visper ostekremen for lenge kan den skille seg og bli klumpete.
- Hakk opp den siste pakken med oreokjeks og ha cirka halvparten i ostekremen. Bruk en slikkepott og rør det forsiktig sammen. Ha ostekremen oppå oreobunnen og smør den jevnt utover. Dryss resten av oreosmulene oppå.
- Dekk kaken med lokk eller plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer (eller se tips under).
- Fordel bringebærene oppå kaken før servering eller server dem ved siden av.
TIPS
- Du kan lage oreokaken med hjemmelaget oreokjeks, etter denne oppskriften.
- Dersom du ikke har tid til å vente 4 timer til kaken er klar, kan du sette den 1 time i fryseren og deretter 1 time i kjøleskapet.
- Flere oppskrifter for barn og unge finner du samlet her.
LYKKE TIL!
Denne oppskriften har jeg lånt fra “Trines kokebok for unge kokker”. Nå får du den til halv pris, kr. 199 hos Norli, se HER. En ypperlig gave til barn, unge og barnefamilier.
Veldig god,men kunne gjerne vært litt søtere,selve kremen,samt litt mindre av krem(ville hatt 2 dl.kremfløte istedefor 3)da den dominerte litt for mye over selve ostekremsmaken. Ellers en enkel og god oppskrift!:)
Kan denne fryses?:)
Ja, den kan fryses.