Disse deilige rundstykkene er bakt av en blanding av hvetemel og durumhvete. Durumhvete er en kornsort som har et naturlig større innhold av protein og gluten enn vanlig hvete, og derfor har evnen til å oppta mer fuktighet og gir et lettere og luftigere bakverk. Bak gjerne eltefrie rundstykker med durumhvete neste gang du ønsker å servere godt brød som tilbehør til italienske smaker.

Ingredienser

450 g hvetemel
150 g durumhvete
1 1/2 ts flaksalt
1 klype sukker
1/3 ts tørrgjær
5 dl vann , romtemperert

SLIK GJØR DU

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og rør godt sammen. Hell vannet oppi melblandingen og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være klissete, men skal ikke renne utover. Justér eventuelt med mer vann/hvetemel dersom deigen er for fast/klissete. Kle bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten (12 timer eller lengre).

Strø godt med durumhvetemel over deigen. Finn frem en stor skje, ha godt med durumhvetemel på hendene, form til rundstykker og sett dem på et bakepapirkledd bakebrett. La rundstykkene etterheve i minst 30 minutter, men gjerne lengre. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist.

Nyt rundstykkene til frokost, brunsj eller lunsj, eller som tilbehør til for eksempel pastaretter eller andre retter med italienske smaker.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste