Nå er skoleferien over for denne gang, og hverdagen vender tilbake med lekser, treninger, matpakke og alt som hører med. I den forbindelse vil jeg dele oppskrift på deilige eggemuffins fra Trines kokebok for unge kokker. Eggemuffinsene er fylt med spinat, paprika og feta, men du kan fylle dem med det du har tilgjengelig av kjøtt-, grønnsaks- og osterester. Kjekt å ha med i matboksen, til kveldsmat eller som et kjapt mellommåltid før poden skal på trening. Eggemuffinsene kan fryses.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 neve babyspinat eller ruccula, strimlet
1 vårløk , i skiver
2 grillet paprika , i strimler
50-75 g feta
6 egg
6 ss melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
9 muffinsformer

SLIK GJØR DU

eggemuffins

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Sett samtidig en stekerist på midterste rille i ovnen. Finn frem et muffinsbrett og plasser 8-9 muffinsformer i hullene.

Skjær opp spinat, vårløk og feta som angitt. Bruk ferdig grillet paprika på glass eller grill dem selv (se tips). Du kan eventuelt bytte ut paprikaen med ca. 5 soltørkede tomater på glass som du skjærer i små biter.

Finn frem en bolle og ha i egg, melk, salt og pepper. Visp det hele godt sammen, ha i spinatstrimlene og vårløkskivene, og rør litt til.

Hell eggeblandingen i muffinsformene og pass på at grønnsakene fordeles ganske likt i formene. Fordel paprika (eller tomat) og feta oppi eggeblandingen. Dytt bitene litt nedi. Formene skal fylles nesten helt opp til kanten, slik at det er ca. 1 centimeter igjen.

Sett muffinsbrettet forsiktig i ovnen og la det steke i ca. 20 minutter, til eggeblandingen har stivnet på midten.

Sett muffinsbrettet på en rist og la det avkjøles i ca. 5 minutter. Eggemuffinsene kan spises varme eller kalde. Eggemuffins du får til overs, kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller i fryseboksen.

eggemuffins

TIPS

  • Bruk gjerne rester av kjøtt, ost og grønnsaker, du må ikke bruke nøyaktig det som står i oppskriften.
  • Hvis du ikke har muffinsbrett, kan du benytte doble muffinsformer som du setter på et stekebrett.
  • Slik griller du paprika: Del paprikaene i to på langs og fjern stilk, kjerner og frø. Pensle dem med litt nøytral olje og grill dem i stekeovnen på høy varme noen minutter, til de er litt svidd på oversiden og er møre og fine. Legg dem umiddelbart i en plastpose som du knyter igjen. La dem hvile noen minutter og fjern deretter skinnet.

VELBEKOMME!

Fikk du lyst til å teste flere barnevennlige oppskrifter? Nå får du Trines kokebok for unge kokker til halv pris, se blant annet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste