Devils food cake er en amerikansk klassiker, en høy, imponerende og saftig sjokoladekake. Tradisjonelt lages den uten dekor, men jeg synes det smaker godt med friske bringebær til en såpass mørk og mektig sjokoladekake. Har du lyst til å prøve deg på den du også?

Ingredienser

KAKEBUNNENE

100 g brunt sukker
40 g bakekakao
1 1/2 dl vann (kokende)
125 g smør (mykt)
125 g hvitt sukker (finkornet)
2 egg (store)
1 dl kefir
225 g hvetem
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
to kakeformer , 20 cm i diameter

SJOKOLADEKREMEN

1 dl vann
50 g brunt sukker
150 g smør (i terninger)
150 g melkesjokolade (hakket)
150 g mørk kokesjokolade , ca. 55% kakaoinnhold (hakket)

DEKOR

150 g friske bringebær (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Devils food cake

Kle bunnen i to kakebunner (20 cm i diameter) med bakepapir, og smør sidene med litt smør. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme. Sett en rist på midterste rille.

Ha brunt sukker og kakao i en bolle og tilsett det varme vannet. Rør godt sammen, og sett til side.

Kjør smør og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin med K-spade/visper, til det er luftig og fint. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron i en annen bolle, og sikt inn i smørblandingen, vekselvis med kefiren. Tilsett (den noe avkjølte) sjokoladeblandingen helt til slutt. Rør godt sammen, til du har en jevn røre, men ikke rør mer enn det som er nødvendig for å få en klumpfri røre. Fordel kakerøren i de to kakeformene og stek dem midt i ovnen i ca. 20 minutter til sjokoladekaken er ferdig stekt. Sjekk med en fyrstikk eller kakepinne. Kakene er ferdigstekt dersom det ikke henger igjen kakerøre på pinnen når du stikker den midt i kaken. Avkjøl kakebunnene på rist. Kakebunnene kan gjerne  lages dagen før du skal pynte kaken.

Devils food cake

Den største utfordringen med denne kaken er nok sjokoladekremen. Les derfor nøye gjennom oppskriften før du setter i gang. Kok opp vann og brunt sukker i en liten til middels kjele, og tilsett smøret. La smøret smelte på lav varme, og trekk deretter kjelen umiddelbart til side. Tilsett den hakkede sjokoladen og pass på at alt er dekket av smørblandingen. La det stå slik et par minutter før du rører det hele sammen, til en glatt og blank sjokoladesaus. Hell gjerne sjokoladeblandingen over i en bolle. Hvis du får sjokoladeklumper i blandingen kan du gjerne kjøre den litt med en stavmikser. Sett sjokoladeblandingen i kjøleskapet i 1-1 1/2 time. Rør i den ca. hver halvtime, og du vil da oppleve at den tykner mer for hver gang du sjekker den (sjekk oftere mot slutten). Når den begynner å få en litt fast og smøremyk konsistens er den klar til å smøres på kakebunnene. Venter du for lenge blir den for fast, og da må du varme den forsiktig opp igjen og rykke tilbake til start (dvs. sette den i kjøleskapet og røre innimellom, til den får en smørbar konsistens).

Del hver av kakebunnene i to og legg en av oversidene med toppen ned på et pent kakefat. Smør ca. 2 ss sjokoladekrem oppå bunnen, legg på et nytt lag og gjenta til du har fire lag. Smør resten av sjokoladekremen oppå og langs siden av kaken. Dypp gjerne kniven/spatelen i varmt vann (og tørk av med litt kjøkkenpapir) innimellom, for å få en fin finish på kaken. Pynt eventuelt med friske bringebær eller andre bær rett før servering.

Server kaken romtemperert, og gjerne med en god kopp kaffe til. Vi serverte den som bursdagskake i juniors 8 års dag (han elsker mørke sjokoladekaker) tidligere i sommer, med lys og bursdagssang til, noe som var stor stas!

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Når det står brunt sukker – bruker du rårørsukker eller brun farin (altså sånn med sirup i) (eller hva man kaller disse sukkertypene)?

 2. Hei, jeg forsøkte lage denne i går og det gikk ok, men jeg måtta lage bunnene to ganger, for de ble så tynne at det var umulig å dele de i to. Er det noe åpenbart du kan komme på som jeg har gjort feil?

  På forhånd takk for hjelpen 🙂

 3. Hei Trine 🙂
  Jeg vurderer å lage denne kaken til en barnedåp, men er redd den blir litt liten. Om jeg bruker former på 26cm, tror du det blir passelig om jeg lager 1,5 porsjon av oppskriften, eller ville du doblet den?
  Setter pris på raskt svar.

  Benytter anledningen til å si tusen takk for daglig inspirasjon fra deg og din blogg!

 4. Jeg har en lignende oppskrift fra min tante mange år tilbake, den heter Price devils Food.Bruker en vanlig kakeform 22 cm.Forskjellen er at kaken fylles med en blanding av smørkrem og vaniljekrem. Bruker smør/melis røres hvitt og «vaniljesaus til koking 3 dl melk». Den rører jeg inn i smørkremen. Jeg glaserer den nå med en halv del av ditt fyll som jeg har over kaken. Kan anbefales!!! Ellers tusen takk for fine oppskrifter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste