Nå er det bare å begynne å glede seg, for i dag kommer det en skikkelig godbit som jeg vet dere vil like, nemlig en currysuppe med kylling, herlig garnityr og mange gode smaker! Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CURRYSUPPE

nøytral olje til steking
1 ss grønn currypasta
1 gul løk , finhakket
1 ss ingefær , revet
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili uten frø, finhakket
1 ss korianderfrø
4 dl kokosmelk
4 dl kyllingkraft
2 lime , skall og saft
4 stilker sitrongress
1 ss brunt sukker
1 ss fish sauce

GARNITYR

3-4 kyllingfileter , i strimler
1 ts grønn curry (ca.)
1 rød paprika liten, i strimler
1/2 squash , i strimler
2 sjalottløk , i ringer
3 porsjoner nudler (ca.), tilberedt etter anvisningen på pakken
salt og pepper
frisk koriander eller thaibasilikum

SLIK GJØR DU

 

Currysuppe med kylling, paprika og squashHa litt nøytral olje i stekepannen, tilsett grønn currypasta og la den surre i et par minutter. Tilsett løk og la det surret et par minutter til, før du tilsetter ingefær, hvitløk, chili og korianderfrø, og lar det surre med i ca. ett minutt. Tilsett kokosmelk, kyllingkraft, limeskall og limesaft, og rør godt. Legg sitrongresset på en skjærefjøl og bank den tykkeste delen med bunnen av en stekepanne eller lignende et par ganger, slik at sitrongresset blir delvis knust. Ha sitrongresset i gryten sammen med sukker og fish sauce. La suppen putre på lav varme i ca. 10 minutter.

I mellomtiden skjærer du opp kylling, paprika, squash og løk til garnityr, slik at du har alt klart. Fres kyllingen i litt nøytral olje tilsatt litt grønn curry, til den er gjennomstekt. Legg til side. Fres også grønnsakene raskt i pannen og bland det hele sammen. Krydre med salt og pepper. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Nudlene kan eventuelt erstattes med ris.

Sil suppen og ha den tilbake i gryten. Gi den et oppkok og smak til med salt og pepper.

Ha nudlene i en dyp tallerken og hell suppen over. Fordel deretter kylling- og grønnsaksgarnityret oppi tallerkenen, og strø deretter frisk koriander eller thaibasilikum over. Serveres umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Den så kjempegod ut! Skal prøves i nær fremtid. I dag skal vi forresten ha en annen favoritt: kjapp nudlesuppe med kylling. Svært poppis hos husets åtteåring.

 2. Hei !

  Denne suppen ser god ut. Vet du bruker servise fra Pillivuyt . Lurer på hvilken serie du bruker ?

  John

 3. Hei
  Denne suppen så god ut. Vet du bruker servise fra Pillivuyt.Lurer på hvilken serie du bruker ?

  John

 4. Laget denne i går. Ble for syrlig for min smak. Måtte redde den inn med fond, kokosmelk, sukker og grønn curry. Så mitt råd: mindre lime.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste