Dagens oppskrift er en enkel forrett som jeg synes passer godt som en liten appetittvekker før høstens middager, som for eksempel lam eller vilt.

Ingredienser

4 skiver bagette eller lignende
olivenolje litt
75 g røkt laks , finhakket
4 skiver røkt laks
100 g kremost (naturell)
1-2 ss sitronsaft
1 ss dill (eller mer), finhakket
nykvernet sort pepper
sitron

SLIK GJØR DU

Drypp litt olivenolje over bagetteskivene og rist dem på begge sider i en grillpanne eller stekepanne, til de er sprø.

Rør sammen kremost og sitronsaft, til du får en jevn blanding. Tilsett finhakket laks og dill og vend det hele forsiktig sammen. Smak til med pepper, og eventuelt mer dill/sitronsaft dersom det er nødvendig. Dillkremen kan gjerne forberedes noen timer på forhånd og oppbevares i kjøleskapet.

Fordel dillkremen oppå bagetteskivene og pynt med lakseskive, sitron og dill. Alternativt kan du lage mindre biter og servere dem som fingermat. Serveres umiddelbart, gjerne med en god riesling til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nam! Men som du sier – må serveres umiddelbart, og det passer ikke så ofte for mine forretter…. (utrent, antagelig!) Synes jeg også har vært gjest i altfor mange selskaper der det serveres seige crostini med fyll som har bløtt opp brødet. Jeg anretter ofte fyll og crostini adskilt for å unngå akkurat dette!

  1. Ja, det er ikke så dumt å serverer brødet ved siden av dersom det drøyer litt før forretten inntas. 🙂

 2. Hei!
  Kjempeflott blogg med mange gode oppskrifter, og nå kom jeg over denne til moren mins 80-årsdag på fredag. Jeg skal lage forretten til 20 damer, og lurer på om målene her (slik som 75 gram laks) er eksakte? Også lurer jeg på om den blandingen med smøreost kan gjøres ferdig kvelden før? Håper du har tid til å svare, og igjen takk for mange gode matopplevelser!

 3. Hei og god jul Trine 🙂 Vi hadde denne til forrett igår og smakte helt fortreffelig før hjortstek til hovedrett 🙂 Jeg hadde et par store ss med creme fraiche i tillegg og synes det lettet opp konsistens og det smakte ikke så verst det heller 🙂 Fortsatt fin julefeiring til deg og resten av familien!

 4. Hei
  Kjempegod oppskrift. Jeg lagde dobbelt opp til nyttår (slik at jeg var sikker på å ha rester). Gjestene syns de ble kjempe gode.
  Har også brukt Ritz kjeks og sætre sine salte kjeks det er og veldig godt til, men da uten ekstra røkelaks bare litt dill og sitron bit til.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste