Kombinasjonen brownie, ostekake og bringebær er himmelsk, og her kommer en kjapp, enkel og veldig, veldig god kake som du garantert vil imponere med. Finn frem:

Ingredienser

BROWNIEBUNN

225 g smør , smeltet
4 egg
350 g sukker
1/2 ts (ekte) vaniljesukker
90 g hvetemel
1/4 ts salt
75 g bakekakao (ca.)

OSTEKAKE + TOPPING

300 g kremost naturell , romtemperert
50 g sukker
1 egg
45 g hvetemel (ca. 4 ss)
125 g friske bringebær (ca.)

SLIK GJØR DU

IMG_7806

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme). Smelt smøret og sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker hvitt og luftig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visp. Tilsett det smeltede (avkjølte) smøret under omrøring, og sikt i hvetemel, vaniljesukker, salt og bakekakao. Visp blandingen til den er godt blandet sammen, men ikke lengre enn nødvendig. Fordel brownierøren i en bakepapirkledd form, ca. 24 x 32 cm.

Pisk sammen kremost, sukker, egg og hvetemel til en jevn røre, og fordel ostemassen forsiktig over browniedeigen. Bruk en gaffel eller lignende og dra et par ganger gjennom deigen for å få en marmorert effekt. Dytt ca. halvparten av bringebærene i deigen. Stekes på rist midt i ovnen i 35-40 minutter, til kaken er så vidt gjennomstekt.

Avkjøl kaken på rist. Fordel resten av bringebærene over kaken før servering, og nyyyt!

IMG_7830

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet på Linda Lomelinos lekre kakebok «Sweet food and photography». Sjekk gjerne ut bloggen hennes Call me cupcake

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Du skriver i fremgangsmåten for ostemassen at man skal blande kremost, smør, egg og hvetemel til en jevn røre. Hvor kommer smøret fra? Hvor mye er det snakk om? Smeltet eller bare mykt? Det står ikke i ingrediensene annet enn de 225 g som skal i brownien 🙂 Driver å baker denne kaken nå, så håper på svar!

  1. Det skal ikke være smør i ostekremen. Jeg har ved en feil skrevet smør istedet for sukker i beskrivelsen av fremgangsmåten. Dette er rettet opp nå.

 2. Mmm, denne må jeg prøve! Der det står «pisk sammen kremost, smør, egg og hvetemel», mener du sukker i stedet for smør der?

 3. Hei Trine!
  Denne kaken ser himmelsk ut, og jeg skal bake den i helgen…
  I oversikten over ingredienser i ostekremen står det ikke noe om smør, men i beskrivelsen står det «pisk sammen kremost, smør…» så da lurer jeg på hvor mye smør som skal være i ostekremen?
  Takk for gode oppskrifter og inspirasjon.
  Hilsen Helene

 4. Hei. Held på å bake denne kaka no. Kor mykje smør skal det vere i ostekaka? Står at ein skal blande kremost, smør osv, men står ikkje kor mykje smør. 🙂

  1. Jeg har ikke bakt akkurat denne kaka, men det har alltid gått fint hos meg å erstatte med samme mengde glutenfritt mel. Bruker helst semper mix eller toro lys melblanding 🙂

  2. Jeg har ikke bakt akkurat denne kaka, men jeg pleier å erstatte vanlig mel med samme mengde glutenfritt mel i alle slags kakeoppskrifter, og det går helt fint! Jeg bruker helst semper mix eller toro lys melblanding.

 5. Lagde denne kaken nå med så store forventninger. Men den var jo overhodet ikke god!!!! Er det bare meg men burde den ikke vært mye søtere????

 6. Hei Trine, jeg bakte denne kaka i går og syns oppskriften er et bra utgangspunkt for en oste/brownies kake. Jeg bakte den med smøreost fra coop, det tror jeg ikke jeg kommer til å gjøre igjen. Ostekremen ble ikke syrlig nok mot den deilig bitre kakaosmaken. Her tror jeg at philadelphia eller tine naturell fungere bedre, så hvilken ostetype du velger er absolutt viktig, tror jeg da 🙂 Jeg tror at neste gang vanilje eller annen smak i ostekremen (sitronskall/lime?). Eller kanskje bare kjøre alle bringebærene i deigen,hvis ikke det gjør deigen for bløt ? Så lurte jeg på om mengden ostekrem kan økes til 1,5 altså en og en halv i forhold til det som står i oppskriften ? Takk 🙂 🙂

 7. Jeg laget denne kaken nå. Har flere ganger laget oppskriften din av brownies med oreokrem, til veldig stor fornøyelse. Synes denne virket som en lignende men litt mindre tidkrevende variant hvis man ikke har like mye overskudd og tid

  Kjempegod kake. Jeg synes ikke brownies deigen er for bitter, slik noen nevner i kommentarfeltet. Men det kommer kanskje an på kakaoen man bruker. Jeg brukte Freia Bakekakao. Synes den balanserte resten av kaken godt. Bringebær, sjokolade og ostefyll er en super kombo!

 8. Jeg laget denne kaken i forbindelse med et venneselskap. Brukte de beste ingredienser, og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Det ble en ok kake, men synes dessverre ikke det var verdt tiden og strevet. Den tunge ostekremen og den tørre brownisen virker rett og slett ikke å være en smakfull kombinasjon.

 9. Så flaks at jeg fant denne oppskriften! Jeg er ikke noen «kakebaker», men nå er jeg det plutselig likevel 🙂

 10. Hvordan ser «ekte» vaniljesukker ut? Jeg har ekte vaniljepulver – men av vaniljesukker kjenner jeg kun den gamle rød/blå boksen ?

 11. Hei!

  Kaken ble veldig god, og lett oppskrift var det også!

  Går det an og evt doble oppskriften og lage i langpanne, eller blir det for mye røre?

 12. Hei! Dersom jeg vil lage denne i cupcakestørrelse (tenker de litt finere papirformene hvor papiret er høyere enn selve kanten på formen), hva tenker du om steketid? Vil jo gjerne bevare den klissete brownien og ikke steke for lenge!

 13. Kaken var nydelig og jeg fikk så mye skryt av den, takk for fantastisk bra oppskrift. Men kan denne dobles og lages i dyp langpanne?:) skal ha bursdagsfeiring av guttungen til søndag og hadde tenkt å lage denne, men evt som langpanne.

  Hilsen Ane

 14. Hvordan er holdbarheten på denne kaken? Skal bake til en konfirmasjon og må bake to dager før selskapet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste