Trøfler hører med til julens konfektutvalg. Sjokolade og bringebær er favoritter hver for seg - og sammen. Mmmmmm! Til omtrent 30 trøfler trenger du:

Ingredienser

200 g bringebær (gjerne frosne)
2-3 ss sukker
200 g melkesjokolade
35 g smør , mykt
100 g mørk sjokolade til dypping
dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Lag bringebærpurè ved å kjøre bringebærene i en stavmikser til alle bærene er knust. Ha mosen i en sikt og gni den gjennom sikten ved hjelp av baksiden på en skje. Smak til med sukker.

Hakk opp sjokoladen og ha den i en bolle som tåler varme, og som settes oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Alternativt kan du smelte sjokoladen på halv effekt i en mikrobølgeovn.

Rør inn bringebærpurèen i sjokoladeblandingen, litt etter litt. Rør godt hele tiden og bruk gjerne en stavmikser med visper eller lignende. Rør deretter inn smøret i terninger og la massen avkjøles noen minutter.

Bruk sprøytepose og ha sjokolademassen i silikonformer. Har du ikke silikonformer kan du forme kuler ved hjelp av teskjeer, lage “dotter” ved hjelp av en sprøytepose eller helle massen i en liten plastboks (og senere “rute opp” biter i ønsket størrelse når massen såvidt har stivnet).

Sett trøflene i fryseren i 20-30 minutter, eller til trøflene er så faste at de forsiktig kan trykkes ut av formene.

Smelt sjokolade etter anvisningen ovenfor og dypp trøflene raskt oppi. Legges på rist eller bakepapir. Trøflene må dekoreres umiddelbart, for sjokoladen stivner fort. Når sjokoladen har stivnet helt bør trøflene legges i tett boks og oppbevares kjølig. Trøfler er holdbar i ca. en uke.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette må prøves 🙂 Tror du det funker med multer også? Må kanskje ha litt mer, siden de er så steinete og ikke får like mye purè igjennom dørslaget?

 2. Disse ble laget samme kvelden og ble veldig gode! Lurer på et par ting bare..hvor faste skal de være etter de 10-20 min? Endte med å ha de inne i 40min før jeg klarte å få de ut av silikonformene, men klarte ikke å få de ut i hele biter, så mistet hjerteformene på de- har du noen tips? Og hvordan dypper du de i sjokoloaden? Mine ble trukket, men fikk det ikke til å bli pent, definitivt et hjemmelaget preg over de 🙂

 3. ett lite tips 😉 vist en dypper de først i hvit sjokolade, avkjøler og så i mørk smaker de himmelsk!!!!

  1. Det vet jeg faktisk ikke, men det må nok i så fall være silikonformer. Du må ikke ha former for å lage trøfler, se oppskriften. 😉

 4. Fantastiske bringebærtrøfler. Har delt ut smaksprøver og “gitt bort” bloggen din til kolleger i dag 😉 Meget vellykket.

 5. Jeg lurer på hvordan du dypper trøflene i sjokoladen for å få dem så fine? Jeg forsøkte det samme (med hvit sjokolade), men det ble ikke så veldig vellykket. Tynner du ut sjokoladen med olje eller delfiafett ellernoe, slik at det blir enklere å dyppe nedi? Er det lurest å tømme over eller dyppe nedi en skål? 🙂

  1. Neida, jeg gjør som jeg skriver i oppskriften, jeg smelter sjokoladen og dypper dem oppi ved hjelp av en gaffel. Sjokoladen min klumpet seg også litt mot slutten, så det er viktig at sjokoladen ikke avkjøles for mye før du begynner å dyppe. Lykke til neste gang!

 6. Sikkert et dumt spørsmål, men må man bruke smør? Det er ikke lett å få tak i i disse dager.. Fant bremykt som er 70 % smør..

 7. Nam nam…har handlet inn til en forsøksladning! Bringebær og sjokolade er en favoritt-kombo 🙂

 8. Har laget disse nå, og de ble veldig gode på smak!
  Kunne imidlertid ønsket meg at det var litt fastere.. Skal de være ganske så myke inni?

 9. Hei!
  Elsker oppskriftene dine og gleder meg til å lage disse herlighetene til resten av familien.
  Desverre er det enkelte som har nøtteallergi og som reagerer på vanlig kokesjokolade, men tåler hvit sjokolade helt fint.
  Går det fint an å bytte ut den mørke sjokoladen med hvit?

 10. Takk for den fine oppskriften! De smakte helt nydelig! 🙂 Men er det slik at holdbarheten vil være lenger enn en uke om jeg fryser de ned? Blir de ødelagt ved frysing? -Takk

 11. Jeg lagde disse i fjor, og det ble kjempebra. Syns imidlertid de var veldig mye, og de ble bare klumper, selv om jeg brukte diverse hjerte- og stjerneformer. Nå har jeg lagd dem igjen, men de vil ikke bli faste i det hele tatt. Tok dem ut av fryseren i kanskje to minutter, og plutselig så var de helt bløte igjen. Umulig å få dyppet dem i sjokolade. Hvordan i alle dager du får satt en gaffel inn i den massen for å dyppe dem er meg en gåte! 😉 Spørs om ikke alt går i søpla denne gangen. Vet ikke hva galt jeg har gjort. Fulgte oppskriften til punkt og prikke!

 12. Synes som Lene at dette var litt vanskelig å lage, dypping av sjokolade ble veldig klupete… Men har nå stått i kjøeskapet i 1uke og blitt fasr og fin så satser på at julegaven blir vel mottatt…

 13. Hvorfor er de kun holdbare i 1 uke? Jeg laget de søndag 13 desember og håper de holder til 25 desember. Hjelper det å fryse de ned?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste