Lag deilige snurrer med bringebærsyltetøy i svingene, og dekorer dem gjerne med en syrlig melisglasur og frysetørrede bringebær. Et syn for øyet og en fest i munnen!

Ingredienser

GJÆRDEIG

900 g hvetemel
150 g sukker
25 g gjær (gjerne rød type)
1 ts kardemomme (se tips)
1/2 ts salt
1 egg
5 dl melk
150 g smør , i små terninger

FYLL & TOPPING

250 g bringebærsyltetøy (ca.)
300 g melis (ca.)
3-4 ss sitronsaft eller vann
frysetørret bringebær (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Bringebærsnurrer med melisglasur

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør på lav hastighet til alt er godt blandet. Det er ikke nødvendig å varme opp melken først, ta den gjerne rett fra kjøleskapet (se tips). Tilsett eventuelt mer melk dersom deigen virker kompakt, eller litt mer hvetemel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt i ytterligere 10 minutter, til du har en glatt og smidig deig som slipper kantene i bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett til forheving til den har est til omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 ½ time.

Ha den ferdighevede gjærdeigen på melet underlag og kjevle den ut til en rektangulær deig som er ca. 65 x 40 cm. Bre bringebærsyltetøyet utover deigen. Begynn nederst, på langsiden, og rull deigen til en jevn, fast pølse. Skjær pølsen opp i 24-27 jevnstore emner, ca. 2 1/2 cm brede. Bruk gjerne en sytråd for å få et fint snitt uten at syltetøyet presses ut.

Bringebærsnurrer med melisglasur

Fordel snurrene på 2-3 bakepapirkledde bakebrett (putt gjerne «enden» under baksten), og la dem etterheve under plast eller et klede i ca. 45 minutter.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) på midterste rille i 13-15 minutter, til snurrene har en gyllen overflate og er lett brune under. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så det kan være lurt å følge med de siste minuttene. La snurrene stå på stekebrettet et par minutter og legg dem deretter over på en rist for videre avkjøling.

Rør sammen melis og sitronsaft/vann til du får en jevn og litt tykk melisglasur. Smør glasuren oppå de avkjølte bringebærsnurrene og dryss umiddelbart frysetørret bringebær over. Dersom du ikke ønsker å ha på melisglasur kan du selvsagt servere dem uten. Alternativt kan du pensle snurrene med et sammenvispet egg før steking og drysse over litt perlesukker.

Nyt bringebærsnurrene i godt selskap, sammen med en kopp god kaffe.

Bringebærsnurrer med melisglasur

TIPS

  • Bruk kardemommekjerner som du knuser i en morter. Det gir den beste smaken. Kardemommekjerner får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i nettbutikker som selger krydder.
  • Ønsker du fremgangsmåten for gjærdeigen mer utførlig beskrevet kan du lese mer her eller ta en titt på denne videoen hvor jeg viser hvordan jeg lager søt gjærdeig.
  • Fersk gjær kan byttes ut med tørrgjær, litt over en halv pose. Dersom du ønsker at deigen skal heve raskere kan du varme melken til ca. 20 grader. Har du bedre tid kan du kaldheve deigen i kjøleskapet natten over, les mer her.
  • Dersom du ikke tåler egg kan du bytte det ut med litt ekstra melk (ca. 1/2 dl) i deigen, og droppe å pensle bollene før steking.
  • Snurrene kan fryses. La dem tine på kjøkkenbenken og varm dem deretter i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 4 minutter.
  • Alle oppskriftene på boller/snurrer finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste