Blondies er den søte, blonde niesen til brownies. Blondies bakes med hvit sjokolade og er litt søtere på smak enn fetteren. Men god er den, og blir etter min mening enda bedre med litt sitron. Finn frem:

Ingredienser

150 g smør , i terninger
200 g hvit sjokolade , finhakket
2 egg
175 g sukker (ca.)
1 (økologisk) sitron (revet skall + saft)
175 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
75 g hvit sjokolade (finhakket og smeltet), til dekor

SLIK GJØR DU

Blondies med hvit sjokolade og sitron

Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).

Smelt smør og hvit sjokolade i en sjokoladesmelter eller i et vannbad, og rør godt sammen. La blandingen stå til avkjøling noen minutter mens du gjør klart resten.

Vask sitronen i litt lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det gule) med et fint zesterjern eller lignende. Del deretter sitronen i to og press ut 1/2 dl saft.

Ha egg og sukker i en bolle og visp godt sammen. Rør deretter inn hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, sitronskall og 1/2 dl sitronsaft, til du får en jevn røre. Rør tilslutt inn sjokoladesmøret i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for å få alt godt blandet. Hell røren i en bakepapirkledd form, ca. 22 x 22 cm. Stek kaken på midterste rille i 25-30 minutter. Den kan gjerne være bittelitt “rå” inni. La kaken avkjøles helt på rist.

Dekorer gjerne kaken med smeltet hvit sjokolade. Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøles noe. Når den begynner å tykne litt kan du helle den over i en sprøytepose eller lignende. Snu kaken slik at undersiden kommer opp. Klipp et lite hull i sprøyteposen og dekorer etter smak og behag. Alternativt kan du smøre den smeltede sjokoladen utover kaken, men da bør du øke mengden til ca. 100 gram. La sjokoladen stivne før du skjærer opp kaken i passende stykker.

Blondies med hvit sjokolade og sitron

Kaken oppbevares i kjøleskapet, men serveres gjerne romtemperert. Kaken kan gjerne fryses.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. For et penest mulig resultat er det best å fryse kaken uten dekorasjon, og heller dekorere den før servering. Men ift smaken er det hipp som happ. Lykke til!

  1. Hei. Har fulgt oppskriften, men kaken ble løs inni, virker ikke ferdig. Har kakeform 22×22. Mvh Lis

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste