Jeg har en stor forkjærlighet for blingser med noe godt imellom. Kanskje er det fordi de som regel nytes når jeg har fri og er sammen med de jeg er glad i? I påsken lager vi ofte blingser til lunsj, som helst nytes i solveggen på hytta. Trønder som jeg er (og gift med en nordlending) så spiser vi utendørs så ofte som vi kan, ull, fleece og vindtett ytterlag kommer da godt med.

Disse to blingsene har blant annet fått deilig spekemat mellom lagene. Tilbehøret for øvrig kan varieres ut ifra hva du har tilgjengelig i skuffer og skap.

Ingredienser

BLINGS MED SPEKESKINKE, OST, TOMAT OG PESTO

2 skiver brød
extra virgin olivenolje
2-3 skiver spekeskinke
1-2 skiver ost
4 småtomater , i båter
1-2 ss hjemmelaget basilikumpesto
blandet salat

BLINGS MED SPEKEPØLSE, SENNEP OG OST

2 skiver brød
4-5 skiver speket pølse el.
1-2 skiver ost
sennep
blandet salat

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

BLINGS MED SPEKESKINKE, OST, TOMAT OG PESTO

Skjær opp to rause skiver med brød pr. person og drypp noen dråper med olivenolje på skivene. Fordel deretter ost, spekeskinke og salat oppå den ene skiven. Topp det hele med tomatene og litt basilikumpesto, og legg den andre skiven oppå. Stekes som angitt nedenfor.

BLINGS MED SPEKEPØLSE, SENNEP OG OST

Skjær opp to rause skiver pr. person og smør litt sennep på begge skivene. Fordel ost, speket pølse og salat oppå den ene skiven, og legg den andre skiven oppå. Stekes som angitt nedenfor.

STEKING AV BLINGSENE

Stikk gjerne en pinne gjennom brødskivene slik at det holder seg stødig. Stekes midt i ovnen, til brødet er ristet og osten har smeltet. Det tar ca. 10 minutter. Serveres og nytes umiddelbart, gjerne med litt ekstra salat og tomater som tilbehør.

Blingsene kan også stekes i stekepanne, i sandwichmaker, på grillpanne, på grillen eller på bålet, dersom du heller ønsker det.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Heisann Trine! 🙂

  Ville bare si at jeg har prøvd TInd speket pølse (godt modnet) på en grov pizzavariant med chevre, pære, squash toppet med ripsgele. Faaantastisk! Jeg prøvde pølsen fordi jeg hadde lest om den på din hjemmeside. Og jeg vil si at jeg var så fornøyd med at det du anbefaler er like bra som oppskriftene du legger ut! Mange hiver seg kanskje gjerne på når de får tilbud om å lage reklame for produkter. Men det var gøy å oppdage at du er like kvalitetsbevisst i dette som i alt annet på bloggen 🙂 Ha en strålende påske!

  Hilsen fra Marita

  1. Hei Marita!

   Hyggelig å høre at du liker anbefalingene mine. Jeg er veldig selektiv ift hvem jeg samarbeider med og annonserer for, og det er derfor gøy å lese det du skriver.

   Når det gjelder kommentaren fra T så tror jeg den heller var rettet mot innlegget mitt, og ikke din kommentar. 🙂

  1. Tusen takk for tilbakemelding, Thomas! Jeg har i blant noe problemer med rettskriving. Og da er det jo motiverende med litt kort og konsis kritikk fra folk jeg ikke kjenner! 🙂

 2. Det ser kjempegodt ut, skal prøve det!!!! Hadde satt veldig pris på om du kunne ta en tur innom bloggen min… 🙂 God påske videre!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste