Disse deilige blåbærmuffinsene overrasket jeg de to gutta mine med da de kom hjem fra båttur for et par helger siden. Belønningen var et kyss på hvert kinn, og minstemann forsikret meg om at "du er min aller beste venn, mamma!"

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

125 g smør
1.5 dl sukker
2 egg
1 dl melk
3 dl hvetemel
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g friske blåbær (ca.)
2-3 ss kremost naturell
1 ss sitronsaft
melis
12 blåbær

SLIK GJØR DU

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke i et par minutter til du får en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland vaniljesukker og bakepulver inn i hvetemelet og sikt det inn i røra. Rør så inn melken og deretter resten av melet. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig. Vend forsiktig inn blåbærene til slutt.

Fordel røren i 12 muffinsformer, som fylles ca 3/4 full. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Stek muffinsen ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsene er ferdigstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er «ren» når du trekker den opp er muffinsen ferdigstekt. La muffinsen avkjøles i muffinsbrettet noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Når muffinsen er helt avkjølt lager du toppingen. Rør sammen kremost og sitronsaft, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på toppingen. Sprøyt eller smør toppingen oppå muffinsen og plasser et blåbær på toppen.

Muffinsen kan fint fryses, men fortrinnsvis uten topping.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine.
  Nå har æ bestilt familiekokeboken. gleder mæ masse til
  hærlige oppskrifter.
  Skal prøve blåbærmuffinsene dine. Jeg er veldig glad i
  blåbær. Skal plukke masse,bare de blir modene her oppe i nord.
  Vi har ikke akkurat hatt det beste været og skryte av i år.

  MEN,må gjøre det beste utav den naturen vi har.
  Har plukket masse multer.) Har du noen oppskrifter på det?
  Du har en så koselig blogg…..jeg storkoser mæ hvær dag med dine oppskrifter.
  God middag;))

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Alltid hyggelig å høre fra deg! Ja, du kan glede deg til en kjempefin kokebok med gode oppskrifter og masse inspirasjon! Og kanskje samtidig nyte blåbærmuffins.

   Har dessverre ikke multeoppskrifter. Ikke så glad i multer, så da begrenser det seg selv…. 🙂

 2. Disse så jammen gode ut, som det meste annet her på siden din… 🙂 Takk for en glimrende blogg, jeg er stadig innom her for tips og inspirasjon!

  Da jeg studerte i Australia for endel år siden, var Chocolate beetroot muffins (altså sjokolademuffins med rødbeter) blant favorittene på den lokale kaffesjappen. Fantastisk saftige og gode med deilig sjokoladesmak, og jeg hadde ikke trodd det var rødbeter i dem om jeg ikke hadde visst det. Jeg har lett litt på nettet etter liknende oppskrifter, men alt jeg finner er varianter med masse alternative ingredienser eller engelske oppskrifter med ukjente ingredienser…

  Lurer derfor på om du har vært borti bruk av rødbeter i sjokoladekake/-muffins, og om du har en god oppskrift? 🙂

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg har ingen oppskrift på slike muffins, men en av mine faste lesere har lest kommentaren din og har en slik oppskrift, så da kan det hende at det kommer en slik oppskrift på bloggen i løpet av høsten (men tør ikke love noe for tiden flyr ifra meg…). 🙂

 3. Hei!

  Mine muffins faller alltid sammen på midten, hva gjør jeg feil da? Rører for mye?

 4. Oppskriften er god, og kan brukes som base til mange varianter. Selv har jeg kuttet ned på sukkermengden ( 1dl) og erstattet hvetemelet med fint sammalt hvete, og nå på sommeren bruker jeg hakket rabarbra istedenfor blåbær! Legger litt i bunnen av formene, og strør en del oppå. Har også litt kanel i deigen, det er godt til den frisk rabarbraen. Disse kan også spises av mitt barnebarn på 10 som har diabetes;))!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste