Oppjuster den tradisjonelle havregrøten til ovnsbakt havregrøt med eple! Du rører den raskt sammen for hånd og etter noen minutter i ovnen kan du nyte herlighetene, enten det er til frokost, brunsj, lunsj, til kvelds eller som et mellommåltid. Jeg har her tilsatt revet eple i grøten før steking og toppet den med friske epleskiver ved servering.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 egg
1 dl melk
1 1/2 dl havregryn
1 eple
1/2 ts bakepulver
1/4-1/2 ts kanel
1 klype salt
1-2 ss hakkede mandler
flytende honning (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Finn frem en liten bolle og visp egget lett sammen. Tilsett melk (etter smak), havregryn, bakepulver, kanel og salt og rør godt sammen. Del eplet i to, fjern kjernehuset og rasp den ene halvdelen med et rivjern. Ha det revne eplet i grøtblandingen og rør til alt er godt blandet.

Finn frem en liten ildfast form/bolle og smør den med litt smør eller nøytral matolje. Ha grøtblandingen oppi og strø over hakkede mandler. Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter. Grøten blir fastere jo lengre den stekes.

Skjær den andre halvdelen av eplet i tynne skiver og fordel oppå grøten. Drypp eventuelt litt flytende honning over og nyt umiddelbart! En liten klatt yoghurt naturell smaker også godt til.

Bakt havregrøt med eple

Denne oppskriften gir omtrent en porsjon. Dersom dere er flere kan du oppjustere oppskriften og gjerne steke alt i en og samme form. Det er da mulig at du må legge til noen minutter på steketiden.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste