ANNONSE - KANZI EPLER

Oppjuster den tradisjonelle havregrøten til ovnsbakt havregrøt med eple! Du rører den raskt sammen for hånd og etter noen minutter i ovnen kan du nyte herlighetene, enten det er til frokost, brunsj, lunsj, til kvelds eller som et mellommåltid.

Jeg har her tilsatt revet eple i grøten før steking og toppet den med friske epleskiver ved servering. Jeg har brukt epler fra Kanzi - supersaftige epler som gir den knasende følelsen når du setter tennene i dem. Smaken er nydelig søt og litt syrlig. De gir en skikkelig energiboost enten du spiser dem som de er, eller bruker dem i mat eller sammen med mat. Kanzi-epler dyrkes i spesielt utvalgte frukthager over hele verden og er tilgjengelig året rundt. Se etter Kanzimerket neste gang du skal kjøpe epler du også!

Annonse

Ingredienser

1 egg
1 dl melk
1 1/2 dl havregryn
1 Kanzi eple
1/2 ts bakepulver
1/4-1/2 ts kanel
1 klype salt
1-2 ss hakkede mandler
flytende honning (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Bakt havregrøt med eple

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Finn frem en liten bolle og visp egget lett sammen. Tilsett melk (etter smak), havregryn, bakepulver, kanel og salt og rør godt sammen. Del eplet i to, fjern kjernehuset og rasp den ene halvdelen med et rivjern. Ha det revne eplet i grøtblandingen og rør til alt er godt blandet.

Finn frem en liten ildfast form/bolle og smør den med litt smør eller nøytral matolje. Ha grøtblandingen oppi og strø over hakkede mandler. Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter. Grøten blir fastere jo lengre den stekes.

Skjær den andre halvdelen av eplet i tynne skiver og fordel oppå grøten. Drypp eventuelt litt flytende honning over og nyt umiddelbart! En liten klatt yoghurt naturell smaker også godt til.

Bakt havregrøt med eple

Denne oppskriften gir omtrent en porsjon. Dersom dere er flere kan du oppjustere oppskriften og gjerne steke alt i en og samme form. Det er da mulig at du må legge til noen minutter på steketiden.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Kanzi. Kanzi epler får du kjøpt hos Coop Mega. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.