Hamburgere med godt tilbehør slår alltid an, og gjorde stor suksess under familie- og venneselskapet da vi feiret Mathias sin 6 årsdag for noen uker siden. Vi var mer enn 20 til bords og jeg hadde gjort klart det meste på forhånd. Burgerne ble grillet og hamburgerbrødene (som hadde vært en tur i fryseren) ble varmet opp, og deretter var det selvbetjening hvor den enkelte kunne forsynte seg selv, etter smak og behag. Enkel og "vertinnevennlig" gjestemat med andre ord, som også smakte godt om jeg får lov til å si det selv. Hamburgerne var denne gangen smaksatt med røkt paprikapulver, spisskummin og sennep, og fikk selskap av paprikasalsa og blåmuggost (eller cheddar for de som heller foretrakk det). Slik gjorde jeg det:

Ingredienser

HAMBURGERE OG TILBEHØR

6 hamburgerbrød
1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
1-1 1/2 ts røkt paprikapulver
1-1 1/2 ts spisskummin
1 ss dijonsennep
2 ss rapsolje eller olivenolje
salt og pepper
6 skiver blåmuggost (eller cheddar)
1 rødløk , i ringer
salatblader

PAPRIKASALSA

2 røde paprika , delt i to på langs
3 sjalottløk , delt i to på langs
3 fedd hvitløk , delt i to på langs
1/4 rød chili (ca.), finhakket
olivenolje
salt og pepper

OVNSBAKTE POTETBÅTER

1 kg poteter eller mer, i båter
olivenolje
maldonsalt

SLIK GJØR DU

 

Lag hamburgerbrødene etter oppskriften, eller kjøp ferdige.

Bland ingrediensene til hamburgerne raskt sammen i en stor bolle. Bruk gjerne hendene, og ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig, men akkurat passe slik at krydderet er godt fordelt over det hele. Kjøttet kan fort bli seigt om det bearbeides for mye.

Hamburgere med paprikasalsa og ost

Jeg pleier å lage burgere som er omtrent 150 gram hver. Har du en metallring eller “burgerpresse” kan du benytte det, men du kan fint forme dem med hendene også. Uansett hva du benytter kan det være lurt å fukte hendene og underlaget slik at deigen ikke klistrer seg fast til underlaget eller hendene dine. Legg gjerne burgerne i kjøleskapet en times tid (på en skjærefjøl i plast el), gjerne med mellomleggspapir imellom, slik at saltet får jobbet i kjøttet og gir det en fastere konsistens.

Stek burgerne i smør eller nøytral olje i varm panne i ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt. Hamburgere laget av storfekjøtt kan gjerne være litt rosa i midten, om du ønsker det. Alternativt kan du grille burgerne på grillen.

Mot slutten av steketiden legger du en raus skive med ost oppå hver av burgerene. Burgerne er ferdige når osten begynner å smelte.

PAPRIKASALSA

 • 2 røde paprika, delt i to på langs
 • 3 sjalottløk, delt i to på langs
 • 3 fedd hvitløk, delt i to på langs
 • ca. 1/4 rød chili, finhakket
 • olivenolje
 • salt og pepper

Del paprikaene i to på langs og fjern frø og hinner. Legg grønnsakene med snittsiden ned i et ildfast fat og pensle dem med olivenolje, og bak dem ved 225 grader i ca. 15 minutter, til grønnsakene er møre og skinnet på paprikaene er skrukkete. Ha grønnsakene i en bolle og kle den med litt plastfolie. La grønnsakene avkjøles noe, og fjern deretter skinnet på paprikaene. Skjær deretter grønnsakene opp i små terninger og ha oppi en liten bolle. Tilsett noen ss av din beste olivenolje, den finhakkede chilien og smak til med salt og pepper.

paprikasalsa til hamburger

OVNSBAKTE POTETBÅTER

 • 1 kg poteter eller mer, i båter
 • olivenolje
 • maldonsalt

Mens grønnsakene til paprikasalsaen koser seg i ovnen skjærer du potetene opp i båter som er omtrent like store. Ha dem på et bakepapirkledd stekebrett, drypp litt olivenolje over og krydre med maldonsalt. Forvarm ovnen til maksimal temperatur, sett inn potetene og senk varmen til ca. 225 grader (over- og undervarme). Stek potetene i 20-25 minutter, til de er møre og har fått en gylden farge. Rør i potetene en gang iblant i løpet av steketiden. Bruk eventuelt litt varmluft mot slutten dersom potetene er litt bleke.

Hamburgere med paprikasalsa og ost

SERVERING

Del hamburgerbrødene i to og fordel salat og løkringer på den nederste delen, før du balanserer hamburgeren oppå og topper det hele med paprikasalsaen. Plasser resten av brødet som kronen på verket. Server gjerne litt av paprikasalsaen i en liten skål ved siden av, sammen med de ovnsbakte potetbåtene.

Hamburgere med paprikasalsa og ost

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  Hvor lenge ettersteker du burgerene på svak varme? Skjønner at det vil komme an på tykkelsen, men har du et estimat? Basert på vekten du angir?

 2. Her i huset har kostholdet forandret seg totalt etter at Trines matblogg kom. Har fulgt deg siden begynnelsen. Anbefaler deg til alle. Men du bruker mye olje(bra), men kan du anbefale noen av de beste. Til steking osv. Hva bør en ha i en husholdning til enhver tid. Takk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste